Westfriesland

‘Kerkplein leeft weer. Wij zijn weer een beetje blij’

HOORN – De ondernemers bij het Kerkplein in Hoorn moesten er een dag extra op wachten, maar vrijdagochtend is het aantal parkeerplaatsen verdubbeld. De boombakken direct naast de Grote Kerk zijn verwijderd waardoor er zo’n tien nieuwe parkeerplaatsen bij zijn gekomen.

“Kerkplein leeft weer. Staat gelijk al vol. Zelfs met dit slechte weer. 10 parkeerplaatsen erbij. De Slager. Bakker en wij zijn weer een beetje blij”, schrijft Rob de Boer van “t Fust op zijn facebookpagina.

Twee weken terug naar de Hoornse Raad een motie aan om het aantal parkeerplaatsen op het Kerkplein met een ‘belangrijk’ aantal te laten toenemen. Dit was volgens de ondernemers rondom het Kerkplein nodig nadat het aanbod met 50 parkeerplaatsen was afgenomen als onderdeel van een pilot met nieuwe inrichting van het Kerkplein. De ondernemers geven aan dat zij duizenden euro’s verlies leden.

Lees ook: Fracties stellen College ultimatum terugplaatsen parkeerplaatsen

De indieners van de motie hadden al eerder verwacht dat het aantal parkeerplaatsen zou worden uitgebreid en gaven het College tot en met woensdag de tijd om de boombakken te verwijderen en zo extra parkeerplaatsen mogelijk te maken. “Na ruim een week moeten we helaas vaststellen dat door u met de bewoners en de ondernemers van het Kerkplein e.o. geen nieuw contact gelegd heeft en de verdwenen parkeerplaatsen nog niet terug geplaatst zijn”, aldus Marjon van der Ven (VVD) , Roger Tonnaer (Fractie Tonnaer), Alex van der Kleij (Hoorns Belang) en Nico Oudheusden (HSP) aan het College. Vrijdagochtend is het geheel alsnog gerealiseerd.

‘Kerkplein leeft weer. Wij zijn weer een beetje blij’
To Top