Westfriesland

Loogman Groep, Dopper en Bootzeil gekroond tot Beste Ondernemingen van Noord-Holland

Foto: In bloei Fotografie

HAARLEM – Theater De Philharmonie in Haarlem was woensdagavond tot de nok toe gevuld met deelnemers en belangstellenden voor alweer de 11e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland. Tijdens deze feestelijke avond werden De Loogman Groep (Grootbedrijf), Dopper (MKB Midden) en Bootzeil (MKB Klein) verkozen tot de gelukkige winnaars. Daarnaast werd Van Schijndel Schoenen beloond met de welverdiende Publieksprijs.

In de afgelopen maanden streden honderden bedrijven om de inmiddels felbegeerde titel. Dertig finalisten lieten zich op de verkiezingsavond van hun allerbeste kant zien. Hierna was het aan de jury om per categorie een winnaar te kiezen. Voor de publieksprijs werden dit jaar ruim 15.000 stemmen uitgebracht! “Hieruit blijkt wel hoe zeer de verkiezing leeft in Noord Holland”, aldus Jan Willem Dijkstra, voorzitter van de stuurgroep OVNH.

Onderscheidend

De deelnemers worden door de jury beoordeeld op alle facetten van het ondernemerschap. Echt onderscheidend zijn, dat is waar het om gaat bij de OVNH. Daarmee tonen deze ondernemingen aan de drijvende kracht te zijn van de economie in Noord-Holland. Presentator Rens de Jong, bekend van BNR en RTLZ, legde de finalisten het vuur na aan de schenen, waarna de jury tot haar eindoordeel kwam.

Winnaars

De Loogman Groep uit Aalsmeer, bekend van de wasstraten en tankstations, is een echt familiebedrijf, waar innovatie hoog in het vaandel staat. Zo bedacht eigenaar Ger Loogman afgelopen jaar de “Comfort Lane”: tanken op een lopende band. Niet meer weg te denken uit straten en kantoren is de Dopper waterfles. De Haarlemse onderneming Dopper wil met de herbruikbare fles het gebruik van wegwerpflesjes overbodig maken en zo de hoeveelheid plastic in onze oceanen terugdringen.

En wie kent ze niet, de zeiltjes van Bootzeil. Niet alleen boten, maar ook buitenkeukens, jacuzzi’s en vele andere zaken worden door Bootzeil perfect beschermd tegen de elementen. De publieksprijs ging naar Van Schijndel Schoenen, al 90 jaar gevestigd in het centrum van Hilversum met een ruime collectie dames- en herenschoenen, van warme pantoffels tot trendy sneakers.

 

Lees ook: Zes Westfriese bedrijven naar finale Ondernemersverkiezing NH

Westfriesland

Deze editie was de regio Westfriesland met zes bedrijven goed vertegenwoordigd bij de nominatie. Van deze zes wist alleen de Toekomstgroep uit Andijk zich te plaatsen op het podium bij de laatste drie kanshebbers in de categorie. De bedrijven in de andere regio’s waren dit jaar blijkbaar nog beter dan die uit Westfriesland.

Volg hier de avond nogmaals in 15 Tweets en foto’s

Loogman Groep, Dopper en Bootzeil gekroond tot Beste Ondernemingen van Noord-Holland
To Top