Westfriesland

Minister Blok spreker bij MVO-bijeenkomst

HOORN – Dinsdag 30 mei organiseert het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord een MVO-bijeenkomst, speciaal voor publieke werkgevers. Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd bij sociaal ondernemer Intermaris, horen werkgevers meer over de banenafspraak. Ook wordt er aan de hand van praktijkvoorbeelden ingegaan op hun rol en mogelijkheden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

Minister Stef Blok

Minister Stef Blok (voorheen Wonen en Rijksdienst; inmiddels Veiligheid en Justitie) zal op deze bijeenkomst het belang van de Banenafspraak nog eens benadrukken. Aan de hand van best practices zal hij publieke werkgevers stimuleren om óók hun bijdrage aan deze afspraak te leveren.

Via de banenafspraak wordt van werkgevers gevraagd inspanningen te leveren, om de groep werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. In het bedrijfsleven gaat dit over het algemeen goed. Publieke en semipublieke organisaties blijven nog achter. Wat kunnen zij doen? Hoe pak je dit aan? Wat zijn de ervaringen van anderen?

Programma

16.00 uur: Inloop en ontvangst
16.15 uur: Welkom
16.20 uur: Doelstelling bijeenkomst
16.30 uur: Intermaris en hun visie op MVO
16.45 uur: Minister Stef Blok
17.15 uur: Ondertekening Smaakmakersovereenkomst
17.30 uur: Pauze
17.40 uur: Interactieve verdiepingsgesprekken
18.00 uur: Afsluiting met hapje en een drankje

Aanmelden kan via marlies.driessen@werksaamwf.nl.

Smaakmakers

Stichting Leerzaam en HVC hebben hun groene, sociale hart al geopend. Deze middag tekenen zij een Smaakmakers-overeenkomst en beloven daarmee uiterste inspanning te leveren bij het aan het werk helpen van werkzoekenden die langs de zijlijn staan. Gastheer Intermaris heeft dit al laten zien: zij bieden al werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; voor meer dan 5%. Dit is naar rato van hun totale personeelsbestand.

*) Banenafspraak: In het sociaal akkoord van 2013 is afgesproken dat er voor 2026 125.000 banen bijkomen voor mensen met een arbeidsbeperking: 100.000 in het bedrijfsleven en 25.000 bij de overheid.

Over WSP Noord-Holland Noord

WerkgeversServicepunt (WSP) Noord-Holland Noord is hét aanspreekpunt voor werkgevers die op zoek zijn naar personeel. In het WSP Noord-Holland Noord zijn de krachten van de BUCH-gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo), de gemeenten in de Kop van Noord-Holland, Halte Werk, UWV en WerkSaam Westfriesland gebundeld. Meer informatie over WSP Noord-Holland Noord is te vinden op www.wsp-nhn.nl.

Minister Blok spreker bij MVO-bijeenkomst

To Top