Westfriesland

Na acht jaar nieuwe voorzitter bij OC Westfriesland

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

MEDEMBLIK – Afgelopen dinsdag was de jaarvergadering van netwerkvereniging Ondernemersclub Westfriesland bij Hotel Medemblik. Tijdens deze vergadering namen bestuurslid Colin Burger en voorzitter Richard Bot na acht jaar afscheid van hun functie. De bestuurshamer werd met unanieme goedkeuring door de leden overgedragen aan Linne van Straten.

“Acht jaar voorzitterschap van OC Westfriesland is vandaag beëindigd. Een mooi hoofdstuk afgesloten”, omschrijft de scheidend voorzitter het zelf. “Acht jaar terug was het een clubje met een zieltogend bestaan met een kleine 80 leden. Nu acht jaar later zijn we verdubbeld naar 160 leden ongeveer.”

Uit en weer met WBG

Een van de bepalende wijzigingen in de OCW was het uitreden uit de Westfriese Bedrijven Groep (WBG). Bot: “Wij willen ons puur gaan richten op het netwerken en dat hebben we ook al die jaren gedaan. Ironisch genoeg zijn wij nu weer volop in gesprek met de WBG omdat we samen netwerk activiteiten organiseren. En kijken of we dat (beide verenigingen. red) wellicht kunnen samenvoegen.”

Na acht jaar vond Bot het tijd voor nieuwe ideeën binnen het bestuur. Daarnaast is zijn werkkantoor bij BDO verhuist van Wognum naar Amstelveen. Hoogtepunten zijn volgens Richard Bot de marktkraampjes in de hal van IJsbaan de Westfries en het opstarten van Koppie Doen. (artikel gaat door onder deze foto)

Erelid

Als dank werden de beide bestuursleden benoemd tot ere lid van de OCW. Bot: “Ik was helemaal verrast, had hier helemaal niet op gerekend. Wist niet eens dat we ere leden hadden, maar blijkt dat we nog een drietal hebben uit het verleden.

Interview

Hieronder het interview welke op zaterdag 24 juni tussen 17.00-18.00 uur op Radio Hoorn in het ondernemersprogramma Westfriesland in bedrijf werd uitgezonden. In een kleine hal in de brouwerij was het rustig genoeg voor een gesprek met scheidend voorzitter Richard Bot.

Na acht jaar nieuwe voorzitter bij OC Westfriesland
To Top