Westfriesland

Nieuwe vrienden voor de Westfriese Uitdaging (+interview)

Foto Jan Siebring

ZWAAG – De Westfriese Uitdaging gaat vanaf dit jaar op pad met nieuwe vrienden. Dat zijn bedrijven die de organisatie en de activiteiten financieel ondersteunen. De nieuwe vrienden werden afgelopen week bij één van hen, Van der Laan in Zwaag, geïntroduceerd door Westfriese Uitdaging voorzitter Tom van Roon.

De Westfriese Uitdaging brengt het Westfriese bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in de regio bij elkaar. De bedrijven helpen de organisaties onder andere met kennis, creativiteit, materiaal (meubels, spullen), vindingrijkheid om op een andere manier dan subsidies aan geld te komen en soms ook werkzaamheden te verrichten.

Matches

Voorbeelden zijn de sanitaire voorziening bij het Egboetje in het Egboetswater, een aanhangwagen voor het Leger des Heils in Bovenkarspel en tenten voor Stichting Award Opmeer van Karsten Tenten. Maar liefst negentig van die matches werden er afgelopen jaar gemaakt. In geld omgerekend zou dat gaan om een bedrag van 112.000 euro.

Stevige basis

De Uitdaging is ook betrokken bij de jaarlijkse Westfriese Beursvloer. Daar werden ook nog eens 95 matches gemaakt en 25 afspraken voor later. Manager Renate van der Laan kijkt dan ook tevreden terug op haar eerste jaar in die functie: “Steeds meer bedrijven en organisaties weten ons te vinden. Er ligt nu een stevige basis om verder uit te bouwen.”

Vrienden

Naast Van der Laan Techniek zijn de eerste lichting nieuwe vrienden Abovo Media, Appel Beton, Van der Valk hotel Hoorn, Klaver Giant, Social Blue, Van Overbeek Makelaar, Pop Vriend Seeds en Berend Botje Kinderopvang. De Westfriese Uitdaging wil het aantal vrienden dit jaar uitbreiden tot dertig. “We zijn een non-profit organisatie, maar hebben geen eigen inkomsten”, vertelt Renate. “Met een jaarlijkse bijdrage van onze vrienden kunnen we een degelijke financiering opzetten om onze activiteiten breed voort te zetten en uit te bouwen.”

Jaarverslag

Tijdens de presentatie van het jaarverslag 2016 werd een aantal bedrijven van het eerste uur, de founders BDO, Heddes, Rabobank West-Friesland, Univé Hollands Noorden en Vitasys met een oorkonde onderscheiden door Van Roon. Samen met de zeven Westfriese gemeenten hebben zij de Westfriese Uitdaging in het leven geroepen.

Interview

Zaterdag 22 april was manager van de Westfriese Uitdaging Renate van der Laan te gast bij het ondernemersprogramma Westfriesland in Bedrijf.

In het eerste deel (boven) van het interview een terug blik over de afgelopen periode en gesprek met Koning Willem Alexander. Het tweede deel van het gesprek gaat over de vrienden, project Xl en toekomst ambitie.

Nieuwe vrienden voor de Westfriese Uitdaging (+interview)

To Top