Westfriesland

Platform Werkbij Westfriesland maakt bedrijven zichtbaar bij jongeren

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

ZWAAG – WerkBij Westfriesland is vanaf 10 april 2017 hèt online platform waar bedrijven en jong talent elkaar moeten gaan vinden, boeien en worden verbonden. De regio Westfriesland lanceerde dit platform maandag 10 april. Gastheer was Schouten Techniek in Zwaag, een van de partijen die meedoet in de pilot fase.

Wat is WerkBij Westfriesland?

WerkBij Westfriesland is een project van de Regionale Economische Agenda van Westfriesland. Doel van het project is om jongeren van 16 tot 23 jaar te interesseren voor het werken en leren in de regio Westfriesland ook nadat zij vertrekken uit de regio voor een vervolgstudie. Via WerkBij kunnen bedrijven de jongeren blijven volgen tijdens en na hun studie en laten zien wat het bedrijf doet met onder meer leuke filmpjes. Jongeren kunnen zich presenteren via een persoonlijk profiel. Het platform is daarnaast voor het Westfriese onderwijs een extra tool om hun studenten en docenten kennis te laten maken met het Westfriese bedrijfsleven.

Voor de filmpjes wordt samengewerkt met de Clipjesfabriek. Het is de bedoeling dat er elke twee weken een nieuwe clip van een bedrijf online wordt gezet en deze via social media, deels betaald, onder de aandacht te brengen bij de doelgroep, jongeren van 16 tot 23 jaar. Hieronder een trailer van de pilot serie met focus op de technische bedrijven in Westfriesland.

Noodzaak

Petra Taams project ambtenaar over noodzaak Werkbij Westfriesland in de huidige arbeidsmarkt:

Hoornse wethouder Ben Tap ziet in het platform een mooie match tussen onderwijs en ondernemen. “Vrijwel alle politieke partijen hadden in hun verkiezingsprogramma iets opgenomen over het belang van onderwijs en studenten voor de regio. Eenmaal afgestudeerd willen studenten best weer terug naar de regio waar ze zijn opgegroeid, maar weten niet wat bedrijven te bieden hebben. Met dit platform geven bedrijven inzicht in de banen die er voor hen volop zijn.”

“Westfriesland is een regio met veel interessante en innovatieve bedrijven. Veel van deze bedrijven zijn op zoek naar jong talent en willen laten zien wat zij doen. We nodigen hen uit op mee te doen aan dit project. Jongeren die dromen van een baan in onze regio, dicht bij huis, kunnen via het platform zien wat bedrijven doen en hoe dat aansluit op hun ambities”, aldus Harry Nederpelt van de gemeente Medemblik.

De selectie

De uitvoering en projectcoördinatie komt in handen van Michiel Martens. Met zijn nieuwe onderneming De Selectie zal hij trachten het onderwijs en de bedrijven in Westfriesland voor elkaar zichtbaar te zijn en houden. Hoe het platform er uit gaat zien legt hij zelf uit;

Zaterdag 15 april tussen 17.00-18.00 uur in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn een uitgebreider interview met beide personen.

Samenwerking

In WerkBij Westfriesland werken de Westfriese gemeenten samen met de Westfriese Bedrijven Groep,  het ROC Horizon, AOC Clusius, de Koninklijke Metaalunie, Social Blue, de Clipjesfabriek en De Selectie om de perfecte match mogelijk te maken. Daarnaast treden negen technische bedrijven uit Westfriesland op als trendsetter en ambassadeur. Zij zijn de eerste gebruikers van het platform.

Foto’s lancering

Naast de opening door de Wethouders Ben Tap en Harry Nederpelt en de uitleg van het project door Petra Taams en Michiel Martens geven ook Thijs Pennink (Ontwikkelingsbedrijf NHN) en Hans Huibers (WGB) een toelichting over het economisch klimaat in de regio.

[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”Lancering Werkbij Westfriesland”]

Platform Werkbij Westfriesland maakt bedrijven zichtbaar bij jongeren

To Top