Westfriesland

Startersloket, nieuw startersinitiatief voor Noord Holland Noord

REGIO – Op 16 februari 2017 wordt het Startersloket officieel gelanceerd in West-Friesland. Het loket is een initiatief van Martijn Pennekamp en Joeri Goede van startersplatformen ikwordzzper.nl en Starten.nl en is in het leven geroepen om (oriënterende) starters in de regio op weg te helpen. Het Startersloket West-Friesland is in samenwerking met de regio Westfriesland en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord tot stand gekomen.

Mede initiatiefnemer Martijn Pennekamp is blij dat het nieuws bekend mag worden gemaakt. “Wij zijn trots! Vanaf vandaag kunnen Joeri Goede en ondergetekende mededelen dat wij vanaf 16 februari starten met een nieuw initiatief: Het Startersloket.”

Evenementen en praktische informatie

Het Startersloket treedt op als vraagbaak voor (oriënterende) starters in de regio en geeft antwoord op alle vragen met betrekking tot het ondernemerschap. Dat kan online door middel van relevante kennisartikelen, nieuws of ondernemersverhalen uit de regio, gratis downloads, artikelen over regionale regelgeving en handige rekentools. Door middel van een regionale agenda kunnen de starters ook evenementen en trainingen in de regio bijwonen, die samen met relevante regionale kennispartners worden gegeven.

Westfriese gemeenten eerst

De gemeenten in Westfriesland, Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec, hebben zich als eerste bij het concept aangesloten. Wethouder Harry Nederpelt van Medemblik: “We hebben de handen ineen geslagen om starters uit onze regio te verbinden met partners uit het regionale netwerk.” Ook wethouder Ben Tap uit Hoorn is blij met het nieuwe initiatief: “Ik weet uit eigen ervaring wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Een starter heeft veel vragen en heeft niet de ervaring om alle belangrijke aspecten meteen te overzien. Het Startersloket is daarom hét startpunt voor iedereen die overweegt om voor zichzelf te beginnen.”

Loket voor vragen

Daar ligt dan ook grote toegevoegde waarde, aldus initiatiefnemer en adviseur van het Startersloket Joeri Goede. “De gemeenten kunnen inwoners nu concreet steunen voor en tijdens het ondernemerschap. Daarmee fungeert het als spin in het web tussen de overheid, onderwijs en het bedrijfsleven. Dit voorkomt dat starters van het kastje naar de muur worden gestuurd en niet weten waar ze naar toe kunnen met hun vragen. Daarnaast vergroot het de kans op succesvol ondernemerschap – of kunnen oriënterende ondernemers tijdig beslissen om uiteindelijk toch niet te starten.”

Startersloket, nieuw startersinitiatief voor Noord Holland Noord

To Top