Westfriesland

Strategische locatie Tesla Superchargerstation bij Van der Valk Hoorn

HOORN – Sinds kort staan er op de parkeerplaats naast hotel Van der Valk vier Supercharges van Tesla. Een strategische locatie in de lijn Amsterdam naar Texel en richting Groningen. Hiermee kunnen de elektrische Model S en Model X in 20 minuten halfvol, of in 40 minuten voor 80 procent geladen kan worden.

Gert van der Valk directeur van Hotel Van der Valk Hoorn is bekend met de beperkte actieradius van de Tesla.”Ik heb zelf een Tesla gehad. Dus begrijp hoe belangrijk deze palen zijn om van A naar B te komen. Het is ook een hele strategische locatie voor Tesla voor bereik van Groningen en de eilanden.”

Superchargers

In heel Europa zijn er nu circa 280 Superchargerstations, in Nederland is het aantal nog beperkt. Volgens het kaartje van Tesla waren er 8 Superchargers en is Hoorn nummer 9. Bij Hotel van der Valk staan er vier laadstations. Voordeel voor Tesla rijders is dat opladen gratis is.

Afbeelding via Tesla.com/nl

Waar thuis geladen wordt via de stekker het opladen met 11 kW gaat, gaat dat bij de Superchargers met 120 kW. “Tesla Superchargers leveren tot wel 270 kilometer bereik in slechts 30 minuten”, aldus de autofirma op de eigen website. De Stations zijn ook van Tesla zelf.

Service

Het aantal van vier kan in de toekomst uitgebreid worden. “We beginnen met 4. Vanwege de snelheid waarmee we wilden beginnen en gaan naar 8 stations op termijn.” Op het moment dat wij op zaterdagmiddag de foto’s maakten bij dit artikel waren alle vier de plaatsen bezet. Er is dus duidelijke vraag naar deze Superchargers.

Natuurlijk vroegen wij aan de ondernemer ook of hij hiermee extra omzet kansen ziet voor zijn horeca. “Het is voor extra service naar onze gasten.” Maar met een gemiddelde laadtijd van circa 30 minuten zal een kop koffie of lunch zeker tot wat extra’s kunnen leiden.

E-laadpalen

Al langer was het mogelijk om bij Van der Valk te parkeren bij een e-laadpaal. Van der Valk: “Wij verzorgen ook in parnership mer Greenflux het laden van alle andere electrische en hybride voertuigen”

Strategische locatie Tesla Superchargerstation bij Van der Valk Hoorn

To Top