Westfriesland

Toeristisch West-Friesland verbonden in nieuw convenant

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

HOORN – Toeristische partners in de regio hebben het Toeristisch Platform West-Friesland opgericht. Dat gebeurde dinsdag tijdens de Aftrap van het Toeristisch Seizoen bij Oranje Buiten in Hoorn. Met dit convenant werken toeristische ondernemers samen en zorgen zij zo voor vergroting van het aantal bezoekers en verhoging van hun bestedingen.

De partners onderstrepen met dit convenant het belang van samenwerking tussen ondernemers en met gemeenten. Michel Bakelaar Toeristisch Coördinator is vooral blij met de verbindende factor: “Binnen het Toeristisch Platform zoeken ondernemers vooral verbindingen met elkaar. Een concreet voorbeeld is het initiatief van één ondernemer voor de West-Friese tafel. Dit initiatief wordt inmiddels gesteund door 20 partners, die met elkaar de culinaire beleving van West-Friesland uitdragen. Samenwerking maakt echt sterker.”

Ondertekening

Het convenant werd ondertekend door Rob van Loon (Toeristisch Platform Hoorn), Theo Peerdeman (Toeristisch Platform Enkhuizen), Maaike Steltenpool (Toeristisch Platform Medemblik), Kees Vriend (Toeristisch Platform Opmeer Gewoon Anders), Jeroen Kor (Holland boven Amsterdam), Thomas de Boer (West-Friese Bedrijven Groep) en Michel Bakelaar (Toeristisch Coördinator West-Friesland).

Rabobank ondertekende het convenant niet, maar ondersteund deze ook. De ondertekenaars vertegenwoordigen de ondernemers uit hun regio. Na de ondertekening werd het convenant aan wethouder Ben Tap namens de Westfriese gemeenten aangeboden.

Interviews

Zaterdag 25 maart tussen 17.00-18.00 uur op Radio Hoorn in het ondernemersprogramma Westfriesland in Bedrijf interviews met Kees Vriend, Michel Bakelaar en wethouder Ben Tap over het convenant en de toeristische kansen die daarbij horen.

Foto’s

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”Aftrap Toeristisch seizoen Westfriesland 2017″]

Toeristisch West-Friesland verbonden in nieuw convenant

To Top