Westfriesland

Van Vliet Tweewielers stopt, De Fietsenmaker gaat door op Kleine Noord

Links Frans van Vliet, rechts Leon Slijkerman

Van Vliet Tweewielers stopt per ingang van 1 maart en zal worden overgenomen door De Fietsenmaker.

HOORN – Na ruim 65 jaar Van Vliet Tweewielers in het centrum van Hoorn, is besloten de winkel over te doen aan Leon Slijkerman, eigenaar van De Fietsenmaker. Met ingang van 1 maart 2017 zal de winkel op het Kleine Noord wordt overgenomen. Hiermee verhuist De Fietsenmaker van de Drieboomlaan naar het centrum van Hoorn.

Het zal even een vreemd gezicht zijn als straks de naam Van Vliet niet meer zichtbaar is op het Kleine Noord te Hoorn. De tweewielerzaak die al ruim 65 jaar een begrip in Hoorn is, zal straks een nieuwe invulling krijgen. In de afgelopen maanden is met veel zorgvuldigheid gesproken over een mogelijke overname, waarbij ook het personeel wordt overgenomen. Deze gesprekken zijn zeer positief verlopen, waardoor het traject in een stroomversnelling is gekomen. Beide partijen zijn tot een overeenkomst gekomen, die in lijn ligt met de toekomstige wensen van zowel Frans van Vliet als Leon Slijkerman.

“Voor mij is heel belangrijk geweest bij de overname dat mijn personeel kan blijven werken en dat de klanten waar ik een jarenlange relatie mee heb opgebouwd kunnen blijven rekenen op een goede service. Ik heb alle vertrouwen in Leon Slijkerman en zijn team”, aldus Van Vliet.

1 april winkel open met vernieuwend mobiliteitsconcept

“Deze overname past heel goed bij de strategische keuzes die we tegenwoordig als ondernemer moeten nemen. Ik kijk vooruit en zie kansen om met een nieuw concept de markt van mobiliteit te bedienen. Hierbij zal beleving, assortiment, innovatie en persoonlijke aandacht een cruciale rol spelen. De huidige winkel op de Drieboomlaan biedt hiervoor te weinig mogelijkheden en op het Kleine Noord hebben we veel meer ruimte om dit te realiseren”, aldus Slijkerman.

In de laatste twee weken van januari zal Van Vliet Tweewielers nog één keer groot willen uitpakken met een totale uitverkoop. “We willen al onze klanten bedanken voor de geweldige tijd en daarom organiseren we nog een laatste uitverkoop met korting tot wel 70% op de huidige voorraad. Dus kom allemaal langs en wij trakteren op hoge kortingen en een lekker kopje koffie”, vervolgt Van Vliet.

Op 1 april hoopt Leon Slijkerman zijn nieuwe winkel met daarin een vernieuwend mobiliteitsconcept te kunnen openen.


To Top