Westfriesland

Veel aandacht voor ‘Noord-Zuid lijn naar Westfriesland’

Foto via Westfriese bedrijvengroep

REGIO – De open brief vanuit diverse lokale politieke partijen en de Westfriese Bedrijvengroep krijgt veel aandacht. In de open brief wordt Westfriesland gepromoot als de regio voor wonen, werk en recreatie voor iedereen die de drukke metropool Amsterdam wil ontvluchten.

De brief is vorige week door een delegatie uit Westfriesland in Den Haag aangeboden aangeboden aan Kamerfracties van de VVD, CDA en D66. Doel van het initiatief is om gezamenlijk als West-Friesland oplossingen aan te dragen voor de problemen van metropool regio Amsterdam.

Een van de oplossingen is een betere verbinding tussen Amsterdam en Hoorn. “Trek de Noord/Zuid-lijn door en start de Hoorn/Almere-lijn!” en “West-Friesland biedt oplossingen voor een overvol Amsterdam”, kopte de brief die is aangeboden aan Tweede Kamerleden Barbara Visser (VVD), Steven van Weyenberg (D66) en een verhinderde Pieter Heerma (CDA).

De timing is niet heel toevallig. “Juist nu deze partijen aan de onderhandelingstafel zitten om een nieuwe regering te vormen is het zaak om te kijken naar oplossingen voor problemen en deze mee te nemen in het proces.”

Media

Inmiddels is de brief in de aandacht geweest bij NHD, maandag 24 april ook bij NH Nieuws, AT5 en was ook te horen op Radio 1 en Radio 3. Zaterdag 15 april vertelde Bas de Wit mede initiatiefnemer en voorzitter van de VVD Westfriesland in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf over het bezoek aan Den Haag.

Hans Huibers

Voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep sprak in zijn column in dezelfde uitzending en al eerder gepubliceerd over zijn idee voor de regio Westfriesland.

Veel aandacht voor ‘Noord-Zuid lijn naar Westfriesland’

To Top