Westfriesland

WBG over breedband in Westfriesland; ‘Durf te kiezen en investeren’

Foto Paul Pasieczny

REGIO – Namens de Westfriese bedrijvengroep heeft voorzitter Hans Huibers de provincie verzorgt vaart te maken de investering in een digitale infrastructuur. Zijn verzoek daartoe heeft hij verwerkt in een brief aan gedeputeerde Jaap Bond. Daarin wil hij weten wat het beleid is ten aanzien van Breedband in Noord-Holland.

Huibers: “16 Januari jl. heeft u een brief gestuurd aan de colleges van B&W van de gemeenten in de Provincie Noord-Holland. U geeft wederom aan dat de Provincie Noord-Holland haar beleid en investering in een digitale infrastructuur uitstelt. Reden is dat Minister Kamp heeft aangegeven dat hij bij de toekomstige veiling van 5G-frequenties een dekkingsverplichting wil opleggen aan alle provincies. Ook in de buitengebieden.”

Huibers ziet digitale infrastructuur als even belangrijk als de wegeninfrastructuur en in de toekomst mogelijk zelfs belangrijker. Met een goed breedbandnetwerk verwacht hij dat de regio aantrekkelijker wordt voor bedrijven en bewoners om zich te vestigen.

De voorzitter van de WBG vraagt om lef bij de provincie: “Wij begrijpen dat de techniek zich voort ontwikkelt en dat het vraagt om zorgvuldige afweging waar u in gaat investeren. Dit betekent echter niet u dat tot in den treure moeten wachten en blijven onderzoeken.”

Glasvezel

“Wij hebben eerder bij u aangegeven dat een aantal aangesloten verenigingen op de goede weg zitten om glasvezel te realiseren. Maar er spelen veel vragen rond uw beleid. Ondernemers vragen zich af welke subsidies en financieringen er mogelijk zijn en wachten daarom op uw beleid voor zij verdere stappen zetten”, meldt Huibers.

Steun gemeenten

Hij ziet ook steun van de Westfriese gemeenten. “Ook zij ervaren het gebrek aan beleid vanuit de Provincie als remmend. Een aantal gemeenten hebben middelen beschikbaar maar door onduidelijkheid vanuit de Provincie wordt er niet geïnvesteerd in Breedband internet. Uw gebrek aan besluitvorming werkt initiatieven tegen. Dat kan toch zeker niet de bedoeling zijn.”

“Ondernemers en de Gemeenten staan klaar voor de digitale toekomst, het wachten is op u!” sluit de voorzitter van de WBG de brief af.

WBG over breedband in Westfriesland; ‘Durf te kiezen en investeren’

To Top