Westfriesland

Westfries in het buitenland: Paul Groenevelt in Oostenrijk

Paul Groenevelt samen met zijn kinderen Job en Anne

REGIO – Deel 2 van Westfriezen in het buitenland. Paul Groenevelt vertrok vanuit Spanbroek naar Oostenrijk en bouwde daar met zijn gezin een nieuw leven op. Eerst begonnen op de camping waar hij al veel vaker kwam. Tegenwoordig ondernemer met zijn facilitairbedrijf. En laat de Oostenrijkers proeven van zijn ambachtelijke stroopwafels die hij op markten en braderieën verkoopt.

Actief horecaman Paul Groenevelt begon op 24-jarige leeftijd met zijn eerste kroeg, de Tempelier in Hoorn. Van het een kwam het ander volgenden nog diverse kroegen. De overname van feestcafé De Heertjes kwam in de tijd van de invoering van de euro en bleek dat men de hand op de knip hield. Een moeilijk jaar eindigde met een persoonlijk faillissement. Hoewel alle horeca activiteiten keurig in BV’s was ondergebracht bleek de huurovereenkomst achteraf op zijn privepersoon te staan.

De horeca man kon niet stil zitten en was nog actief met enkele nieuwe café’s en grote feesten in tenten op de Vale Hen en Kerkplein. Maar Oostenrijk trok hem steeds meer om zich daar vast te gaan vestigen. Een keuze niet alleen voor hem, maar ook voor zijn twee kinderen en zijn vrouw.

Interview

Paul Groenevelt was 28 oktober te gast in de uitzending van Westfriesland in bedrijf op Weeff. Hierin vertelt hij in twee delen over zijn horeca zaken en het faillissement.

In het tweede deel de stap naar Oostenrijk. Hoe is het ondernemen hier, hoe zijn de regels voor ondernemers. En wat doet hij nu?

Westfries in het buitenland: Paul Groenevelt in Oostenrijk

To Top