Westfriesland

‘Winkels Action sneller bevoorraad dankzij N23’

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

Met de nieuwe N23 Westfrisiaweg, tussen Almaar en Enkhuizen, verbetert de doorstroming van het wegverkeer in een regio waar de verkeersdruk groot is.

ZWAAGDIJK-OOST – Voor veel ondernemers in het gebied kan de weg er niet snel genoeg liggen. En zeker wanneer het gaat om het transport van grote hoeveelheden goederen, zoals bij winkelketen Action, is een weg als deze essentieel.

“Voor Action betekent de nieuwe weg een aangename tijdwinst. Circa driekwart van de 200 vrachtwagenritten die dagelijks vanuit ons distributiecentrum vertrekken om de winkels te bevoorraden gaat via de Westfrisiaweg”, zegt Sander van der Laan, CEO van Action. De onderneming heeft een groot distributiecentrum in het gebied. “Ook rijdt een groot deel van onze toeleveranciers over deze weg om ons distributiecentrum te bereiken. Bovendien gebruikt een aanzienlijk deel van de medewerkers de Westfrisiaweg voor hun woon-werkverkeer. Op vele fronten is er dus tijdwinst te behalen.”

“Circa driekwart van de 200 vrachtwagenritten die dagelijks vanuit ons distributiecentrum vertrekken om de winkels te bevoorraden gaat via de Westfrisiaweg” – Sander van der Laan, CEO van Action.

Minder CO2-uitstoot

Volgens Harry Michels, omgevingsmanager van de provincie Noord-Holland, was er gedurende het project veel contact met de verschillende betrokken partijen. “En uiteraard zijn de ondernemers in het gebied een van die partijen. Door de betere doorstroming staat het verkeer minder vaak stil. Dat heeft weer positieve effecten op het milieu.”

Van der Laan vult aan: “Door het gebruik van dubbeldekker vrachtwagens, die 60% meer rolcontainers kunnen vervoeren, streeft Action er al naar de milieueffecten van het transport te verminderen. Op de nieuwe weg hoeven vrachtwagens minder te stoppen en op te trekken. Daardoor wordt nog wat minder brandstof verbruikt en wordt de CO2-uitstoot verlaagd.”

Aanleg Westfrisiaweg vordert

Volgens Michels was de groep ondernemers dan ook zeer verheugd toen het werk aan de Westfrisiaweg na enige onderbreking werd hervat. “Zowel omwonenden, weggebruikers als ondernemers zaten best lang in onzekerheid. Dat was vervelend, maar iedereen is blij dat we eruit zijn gekomen.”

Van der Laan: “Natuurlijk was het vervelend dat er vertraging optrad. We hebben liever gisteren dan vandaag een nieuwe weg met vlottere doorstroming. Maar gelukkig vordert het werk nu, dat kunnen we elke dag zien!”

Bron: Dit artikel verscheen eerder in het relatiemagazine van de provincie Noord-Holland. Wilt u op de hoogte blijven, kunt u zich aanmelden via www.noord-holland.nl/aanmeldenmagazine.

‘Winkels Action sneller bevoorraad dankzij N23’

To Top