Westfriesland

Zaadverbeteraar Incotec investeert in Noord-Amerika 

Foto aangeleverd

ENKHUIZEN – Zaadverbeteringsbedrijf Incotec, onderdeel van Croda International, kondigt voor de periode 2017-2018 twee nieuwe investeringen aan in het Noord-Amerikaanse deel van het bedrijf.

Deze zomer verhuist de productie van filmcoatvloeistoffen voor akkerbouwgewassen van Oxford, Indiana naar Mill Hall, Pennsylvania. Daarnaast opent het bedrijf begin 2018 een Innovatie Centrum in de buurt van Des Moines, Iowa. Noord-Amerika is de grootste markt voor zaadverbetering in akkerbouwgewassen en zal naar verwachting nog verder groeien. De belangrijkste gewassen zijn mais, soja, zonnebloem, rijst, tarwe en andere granen, katoen en koolzaad.

Investeringen

“De nieuwste investeringen brengen Incotec enerzijds dichter bij de markt voor akkerbouwgewassen en stimuleren anderzijds Incotec ’s bereik in de markt voor groentezaden in het oostelijk deel van Noord-Amerika. Het stelt Incotec in staat om nieuwe technologieën te ontwikkelen, gericht op vragen en behoeften in de markt”, aldus het bericht van het bedrijf.

“In 2016 kondigde Incotec ook al een 4 miljoen dollar investering aan in het hart van de groentezadenbusiness in Amerika: in Salinas, California. “Deze investering is gericht op verbetering van R&D- en productiefaciliteiten en zal eind dit jaar afgerond zijn.”

Zaadverbeteraar Incotec investeert in Noord-Amerika 

To Top