Westfriesland

Leerzame avond arbeidsrecht met ‘Rijdende Rechter’ mr. Frank Visser

HOORN – Ondernemend West-Friesland en de Hoornse Ondernemers Compagnie (HOC) gaan samenwerken en halen mr. Frank Visser naar Hoorn! Beide ondernemersclubs vinden het een logische stap om bij dit Event de handen ineen te slaan. Zij doen dit samen met Duijn Bloem Voss Advocaten uit Zaandam en SG Newton de gastheer van de avond. Mr. Frank Visser neemt samen met mr. Jan-Wolter Bloem een pittige case onder de loep. Het event vindt plaats op woensdag 18 april in de aula van SG Newton.

Hypothetische case

Mr. Frank Visser doet uitspraak over een spraakmakende hypothetische case. Aan de hand van korte filmpjes wordt de case uitgelegd door mr. Jan-Wolter Bloem. Er zitten elementen in die herkenbaar zijn voor ondernemers: conflicten tussen medewerkers, bedrijfsongeval, diefstal en ontslag. Na deze uitleg volgt de van tv bekende hoorzitting onder leiding van Frank Visser, met daarna de uitspraak.

Masterclass Arbeidsrecht

Bloem geeft aansluitend op dit event later in het jaar nog een Masterclass Arbeidsrecht. “Dan kan ik heel specifiek op individuele kwesties ingaan”, aldus Bloem. Schooldirecteur Marion Winkelhuis is trots dat Hoornse ondernemers voor dit event als locatie gekozen hebben voor SG Newton. “Een samenwerking die prima past bij een ondernemende school die onlangs de titel Superschool kreeg”.

Frank Visser

Mr. Frank Visser was van 1989 tot 2014 kantonrechter in Zaandam. In 1995 wordt hij bekend als rechter in het televisieprogramma ‘De Rijdende Rechter’. Mensen en organisaties leggen daarin geschillen voor, waar mr. Frank Visser een bindende uitspraak over doet. Vanaf 2016 is ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’ te zien op SBS6. Jan-Wolter Bloem studeerde Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Sinds 1998 is partner bij Duijn Bloem Voss advocaten in Zaandam. Daarvoor was hij bedrijfsjurist. Zijn praktijk behelst het ondernemings- vennootschapsrecht, arbeidsrecht, incasso, overnames, bouwrecht en bouwarbitrage. Jan Wolter Bloem is als juridisch adviseur betrokken bij diverse bedrijven in West-Friesland.

Aanmelden

Mr. Frank Visser en mr. Jan-Wolter Bloem komen op woensdag 18 april naar SG Newton, Dampten 22, in Hoorn. Ontvangst is vanaf 19.00 uur. West-Friese ondernemers en ondernemende West-Friezen melden zich aan via de website van Ondernemend West-Friesland.

 

Leerzame avond arbeidsrecht met ‘Rijdende Rechter’ mr. Frank Visser
To Top