Column

Column Robert-Jan Knook: Hoorn naar de 100.000 inwoners

10 februari 2018 – Column Robert-Jan Knook: Hoorn naar de 100.000 inwoners

Als eerste moet ik de luisteraars en lezers in de rest van Nederland excuseren, want deze column gaat alleen over West-Friesland. Sinds een paar maanden blijkt deze column namelijk ook in de rest van Nederland gretig aftrek te vinden. Je kunt dus nu stoppen met lezen/luisteren en iets anders gaan doen.

Ik ben nogal wat verhuisd in mijn leven, maar het langst woonde ik in Amsterdam. 20 jaar. Wat een heerlijke stad. Laatst was ik er weer en ik schrok. Wat een gekkenhuis. Waar kwamen al die mensen opeens vandaan. Druk, druk, druk. Blij dat ik weer terug kon naar de stad die ik nu al 10 jaar mijn eigen stad mag noemen, Hoorn. Ik kende Hoorn toen eigenlijk helemaal niet, nu weet ik wel beter.

Gelukkig ben ik niet de enige die Amsterdam druk vindt, te druk. Wie een beetje het nieuws heeft gevolgd weet dat Amsterdam een probleem heeft. Ik noem maar de overlast van Airbnb. Amsterdam trekt dan ook aan de bel en maakt zich zorgen over de enorme groei toeristen. Weg ermee, de regio in. Haha, daar liggen de kansen! Kom maar, zou ik willen zeggen.
Zandvoort heet tegenwoordig Amsterdam Beach, Het Muiderslot is Amsterdam Castle. Ik pleit ervoor om Hoorn, Amsterdam VOC te noemen! Pure marketing en dát werkt. Moet marketing wel een kerntaak worden van de gemeente Hoorn. Eén van de stellingen van het Ondernemersdebat dat 6 maart wordt georganiseerd. Ben benieuwd wat de politiek hiervan vindt. Ik mag het ze zelf vragen als debatleider.

Andere speerpunten van de ondernemers zijn de bereikbaarheid, zorgen voor economische groei en meer woningen. Vandaar die 100.000 in de kop. We kunnen de lucht in, kijk als voorbeeld maar naar de Toren van Hoorn. En ik hoorde sommige ondernemers zeggen dat Hoorn 80 ook prachtig is om te wonen. Wie wil er nou niet aan het water wonen.

Het Ondernemersdebat is niet alleen in Hoorn, maar in alle gemeenten in West-Friesland. Als je dan denkt aan groei zou je met een beetje fantasie ook kunnen zeggen, waarom maken we niet 1 grote gemeente van West-Friesland. De meeste ondernemers zijn immers ook al verenigd in de Westfriese Bedrijven Groep. Daarom doet de WBG ook mee aan de debatten, net als de OCW. En veel lokale clubs steunen het, zoals de HOF, Ondernemersfederatie Medemblik, Ondernemersvereniging Midden West-Westfriesland, Bedrijvengroep Stede Broec, Business Club Venhuizen, WBG Enkhuizen en Ondernemend Hoogkarspel. Door Ondernemend West-Friesland bij elkaar gebracht. Een mooi resultaat.

Meld je dus nu meteen even aan voor het Ondernemersdebat in je eigen stad op http://ondernemendwestfriesland.nl/ondernemers-in-politieke-arena/

Column Robert-Jan Knook: Hoorn naar de 100.000 inwoners
To Top