Westfriesland

Echte schaatskoort moet nog beginnen in Westfriesland

Foto Freeimages.com/Watje11

WESTFRIESLAND – De schaatskoorts stijgt daar waar de temperatuur daalt. In Westfriesland hebben we een lange traditie van natuurijsliefhebbers. Dus als sloten en plassen bevriezen gaat het hart van menig schaatsliefhebber harder kloppen. Tijd voor nieuwe schaatsen en het slijpen van oude schaatsen.

Afgelopen zaterdag peilde het ondernemersradioprogramma Westfriesland in Bedrijf de drukte van schaatsverkopen. Bij Bouchier Sport in Hoorn moest de golfcollectie tijdelijk plaats maken voor de uitstelling van de vele modellen schaatsen. Maar op zaterdagmiddag 16.00 uur was er nog geen sprake van een hausse in de verkoop. De ervaring leert dat dat gaat komen op het moment dat men echt op het ijs kan staan.

Fietsenwinkel met schaatsen

In het radioprogramma kwam Menno Braakman aan het woord. Hij is mede-eigenaar van Profile NAN in Grootebroek. Omdat de fietsverkopen in de wintermaanden op een laag pitje staat zijn er meerdere fietsenzaken die dan het assortiment uitbreiden met schaatsen. Braakman: “Hoewel van een echte winterdip met de komst van de e-bikes geen sprake meer is.” Naast een assortiment van schaatsen kan men bij hem in de zaak ook schaatsen slijpen.

Of er sprake is van een schaatskoort? Braakman vind van wel. “Het is volop schaatsdrukte bij ons in de winkel. Het begint met mensen die de schaatsen komen brengen voor het slijpen. Vrijdag hebben wij de hele voorraad van zolder gehaald en ligt verspreid in de winkel .” Luister het gehele interview hieronder.

 

Echte schaatskoort moet nog beginnen in Westfriesland
To Top