Westfriesland

Hoornse binnenstad gaat de bloemen buiten zetten

De hanging baskets op het Kleine Noord was de inspiratie

HOORN – De wens voor versiering in de zomermaanden is er al langer bij de ondernemers van de binnenstad. In de wintermaanden is de fraaie feestverlichting, voor de zomermaanden was de wens om in navolging van Het Kleine Noord ook ‘Hanging Baskets’ te straten te versieren. Die wens komt dit voorjaar uit.

Vorig jaar was in het kader van het project De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) voorgesteld om de binnenstad aan te kleden met “Hanging Baskets”. Het grote voorbeeld was het Kleine Noord waar al deze bloemen al 6 jaar de straat versieren. Voor 2017 was er geen mogelijkheid om de wens van de straatambassadeurs te vervullen.

Budget

“Dit jaar gaan dankzij een bijdrage van de gemeente uit het budget van DNWS en aangevuld door het BinnenstadsManagement het centrum en het havenkwartier de fleurige plantenbakken een belangrijke om de binnenstad nog aantrekkelijker te maakt om in te werken, wonen en verblijven”, meldt de nieuwsbrief van de Ondernemersvereniging Stad Hoorn.

Opdracht

Na een intensieve onderzoek periode waar alle ins en outs in samenspraak met de gemeentelijke afdelingen bekeken en besproken zijn is het besluit genomen om offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven. Uiteindelijk gaat het Hoornse bedrijf Jos Bouwhuis Tuinen zorgen dat aan ruim 220 lantaarnpalen de fleurige bakken geplaatst en onderhouden gaan worden.

Koerswijziging

De OSH Hoorn hoopt dat met belangrijke koerswijziging in de bestedingen vanuit de reclamebelasting de aanzet is gegeven om ook de komende jaren in samenwerking met de gemeente het centrum op deze manier aan te kleden.

Hoornse binnenstad gaat de bloemen buiten zetten
To Top