Westfriesland

Hoornse Binnenstadsmarkt grijpt naast titel Beste Markt 2018

HOORN – Voor de 26-ste keer is dit jaar de verkiezing ‘Beste Markt van Nederland’ gehouden. Dinsdag werden de winnaars in de drie categorieën bekend gemaakt. De zaterdag binnenstadsmarkt van Hoorn was genomineerd in de categorie groot. Helaas greep Hoorn, net als Schagen naast de titel. In de categorie Groot waarin Hoorn finalist was, won Den Haag.

Sinds 1992 organiseert de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, de CVAH, deze verkiezing om het marktwezen in Nederland onder de aandacht te brengen. De markt is niet meer hetzelfde als pakweg een tien jaar geleden vindt het CVAH. “Wie de markt tegenwoordig bezoekt komt niet enkel meer voor de boodschappen, maar ook voor de gezelligheid. Nergens zijn de vis, de groente en fruit, de noten en vleeswaren zo vers als op de markt.”

Promotie

De vereniging wil de markt blijven promoten als de gezellige markt voor koopjes met professionele verkopers, met verstand van zaken. Hiervoor is dus sinds 1992 de verkiezing Beste Markt van Nederland. Dit jaar hebben tien markten de finale van de verkiezing gehaald. Er wordt gestreden om de titel in drie categorieën.

Beste markten 2018

Categorie Kleine Markten: (Markten met 1 – 29 kooplieden)
Bergen (winnaar)
Broek op Langedijk
Vaals

Categorie Middelgrote Markten: (Markten met 30 – 49 kooplieden)
Dinxperlo (winnaar)
Nijverdal
Roermond
Schagen

Categorie Grote Markten: (Markten met 50 of meer kooplieden)
Beverwijk
Den Haag (winnaar)
Hoorn

 

Hoornse Binnenstadsmarkt grijpt naast titel Beste Markt 2018

To Top