Westfriesland

Proeftuin Zwaagdijk wint Westfriesland Méér Prijs

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

HOORN – In een volgepakt Schouwburg Het Park kwam zakelijk Westfriesland bij elkaar om het ondernemerschap te vieren. Op het programma stonden naast de drie ondernemersprijzen het indrukwekkende een (ruimte)reisverhaal van André Kuipers en Dolf Jansen zorgde voor de lach. De presentatie was in handen van Katja Schuurman.

Als eerste ondernemersprijs van de avond werd WBG Runner Up prijs uitgereikt. Voorzitter Hans Huibers had de eer de winnaar, Soci Com uit Enkhuizen, te mogen bekendmaken. Met handen in de lucht van blijdschap kwam Niels Deen samen met zijn mede eigenaren trots het podium op. “Wij bestrijden de armoede in Westfriesland”, was de omschrijving aan het publiek van het werk van Soci Com. In het interview na afloop gaf Deen aan dat het voor hem als ondernemer een mooie kroon op het werk is. Zijn nieuwe pad, 11 jaar terug gekozen heeft nu geresulteerd in deze prijs.

De Van der Valk Publieksprijs werd uitgereikt door Gert van der Valk en Caper Naber. Katja Schuurman moest bekennen dat het eten bij Van der Valk haar vroeger niks leek, maar dat nu heel anders was en dus beter is. Gert van der Valk, beaamde dit. “We hebben hier de afgelopen jaren hard aan gewerkt.” Uit de enveloppe bleek dat Dirk de Wit Mode uit Bovenkarspel de meeste stemmen had gekregen. De neefjes De Wit, de huidige derde generatie in het bedrijf namen de prijs dankbaar, en stijlvol gekleed natuurlijk, in ontvangst.

Aan Rabobank Westfriesland directeur bedrijven Tom van Roon de eer om het jury rapport van de Rabobank Westfriesland Méér Prijs bekend te maken. “Al na een paar woorden wist ik dat het over ons ging”, zegt Johan Kos, directeur van Proeftuin Zwaagdijk achteraf. Met een kleine delegatie kwam hij het podium op om én Katja Schuurman te kussen en de prijs in ontvangst te nemen. “Dit is een bekroning op het werk.”

Video’s

Bekijk hier de eerste video van het gala met daarin de start en bekendmaking van de WBG runner up prijs. De tweede video laat de bekendmaking zien van de Van der Valk publieksprijs. De laatste video begint met de bekendmaking van de Westfriesland Méér Prijs en loopt nog door tot de groepsfoto en een eerste reactie op het podium van twee winnaars.

Vrijdag einde van de middag volgen hier de video interviews met alle drie de winnaars en een terugblik op scheidend voorzitter van de jury Jan Franx.

Foto’s

De foto’s van het Westfries Ondernemers staan online op onze facebookpagina facebook.com/westfrieslandinbedrijf. Volgt u deze pagina al?

Proeftuin Zwaagdijk wint Westfriesland Méér Prijs

To Top