Radio

Uitzending 1 december 2012: Arie Schouten over Agrarische sector en Vriend Aardbeien

Zaterdag 1 december was van 15.00-16.00 uur de  30ste uitzending van het ondernemersprogramma op Radio Hoorn, Westfriesland in Bedrijf. Het programma voor, over en met Westfriese ondernemers.

In deze uitzending een gesprek met Arie Schouten over de stand van zaken in de agrarische sector in West-Friesland. In zijn functie als voorzitter LTO Noord afdeling West-Friesland heeft hij geholpen bij het tot stand komen van een visie op de agribusiness? Op eind van de uitzending spreken we met Amanda Vriend van Vriend Aardbeien uit Benningbroek. Hoe kunnen zij zich ontwikkelen in deze markt?

In Westfries Ondernemers Nieuws week overzicht een gesprek met Meindert Wenker van Slaapkenner Theo Bot over de moeilijke bereikbaarheid van zijn winkel door werk aan de weg in Zwaag.

(advertentie)
[adrotate group=”4″]

Audio uitzending

Arie Schouten nam in 1973 het melkveehoudersbedrijf van zijn vader over. Naast boer in Nibbixwoud was hij namens de CDA wethouder in Wognum. Nu als voorzitter van LTO Noord afdeling West-Friesland is hij een van de schrijvers van het Agrarisch Visie Plan. De juiste man om te vragen naar de stand van zaken in de agrarische sector in Westfriesland.

Als één van de mede schrijvers aan het visie plan is hij goed op de hoogte van de mogelijkheden voor de agrarische sector. Samenwerken is het adagio. Waar liggen de kansen? Hoe worden ze bereikt?

Maandag 3 september begon men met de werkzaamheden aan de dorpsstraat in Zwaag.  Vrijdag 30 november om 14.00 uur werd de weg weer vrijgegeven. Ondernemer Meindert Wenker van Slaapkenner Theo Bot zit met zijn winkel in het midden van alle wegwerkzaamheden en was dus 3 maanden moeilijk bereikbaar. Hoe heeft hij deze periode als ondernemer beleefd?

Amanda Vriend is niet onbekend met de fruitteelt. Met een achtergrond in de bessen nam zij in 1999 het aardbeien bedrijf, Vriend Aarbeien,  van haar schoonouders over. Het begint traditioneel. Plukken, in bakjes doen en op pallets naar de veiling. Maar de passie van het product zat daar voor haar niet in. Gewoon gezellig met kennisen en mensen uit de buurt plukken en ze zelf verwerken in allerlei producten en verkopen. Welke visie heeft Amanda daarbij? Hoe is het ondernemen tussen de aardbeien?

Gezocht starters en perberichten

Wij zoeken nog altijd starters voor onze uitzending. Kent u ondernemers die korter dan 3 jaar actief zijn in de regio Westfriesland? Geef het bedrijf aan ons door, of vertel hem/haar hierover. Reageren kan via info@westfrieslandinbedrijf.nl. Elke week een andere startende ondernemer van de week.

Natuurlijk is Westfriesland in bedrijf ook deze zaterdag weer te beluisteren. Elke zaterdagmiddag tussen 15.00-16.00 uur op Radio Hoorn of via www.radiohoorn.nl
Populair deze week

To Top
*/ ?>