Westfriesland

Drukke winkelstraten in Westfriesland voor laatste Sint inkopen

WEST-FRIESLAND – Dit weekend en de komende dagen nog vollop drukte in de Westfriese winkelstraten, met koopzondagen en extra koopavonden proberen de ondernemers de omzet dit jaar nog wat goed te maken.

Crisis? Welke crisis? “Je hoort de mensen er wel over praten, maar er is nu niet veel van te merken”, aldus verkoopmanager Peter Swenneker van speelgoedketen Intertoys. De winkels van de speelgoedketen stroomden dit weekend vol met mensen die sinterklaasinkopen kwamen doen. Volgens Swennekers is de eindspurt van de sinterklaasinkopen begonnen. Vooral gezelschapsspellen doen het volgens hem goed.

Vroom en Dreesmann sprak zaterdag al van een enorme drukte. Toen stonden er rijen mensen voor de kassa’s. Zondag was het aanzienlijk minder druk bij het grootwinkelbedrijf. Volgens een woordvoerster is een van de redenen dat veel mensen zaterdag het sinterklaasfeest al hebben gevierd.

De trend in Westfriesland lijkt gelijk aan de landelijke trend. Er worden vooral veel meer praktische cadeau’s gekocht, bijvoorbeeld kinderkleding of gereedschap.

artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>