Westfriesland

Pop Vriend Seeds huurt tot april 2014 voormalig gemeentehuis Andijk

De ondertekening van de huurovereenkomst door wethouder Kasper Gutter en Lara Timmerman (Pop Vriend Seeds), in het midden makelaar Paul Moerkamp (Van Overbeek).

MEDEMBLIK – Pop Vriend Seeds,  gespecialiseerd in de veredeling van bonen, spinazie, suikermaïs en snijbiet voor de wereldmarkt, gaat het voormalige gemeentehuis van Andijk huren voor een periode tot en met april 2014.

Pop Vriend Seeds gaat daar een nieuw R&D centrum en het kantoor en het distributiecentrum in plaatsen. Wethouder Kasper Gutter: “Het is fantastisch dat het voormalige gemeentehuis volop in gebruik is en Pop Vriend Seeds kan verbouwen.” Directeur Lara Timmerman van Pop Vriend Seeds: “We zijn geweldig geholpen doordat we nu aan de overzijde terecht kunnen.” Het gemeentehuis en ns bedrijf liggen tegenover elkaar aan de Middenweg in Andijk.

Met de verhuur van het gemeentehuis van Andijk hebben alle vrijkomende gemeentehuizen een nieuwe bestemming. Na de laatste herindeling (2011) had de gemeente Medemblik vijf gemeentehuizen over: Medemblik, Wognum, Noorder-Koggerland, Andijk en Wervershoof. Midwoud (het voormalige gemeentehuis van Noorder-Koggenland) is verkocht aan een bedrijfshulpverleningsorganisatie, het kreeg hiervoor de bestemming woning en bedrijfsdoeleinden, passend in de omgeving. Het gemeentehuis van Wervershoof kreeg een bredere bestemming in het kader van winkels, kantoor, wonen en ook de historische vereniging krijgt er een ruimte.

In het voormalige gemeentehuis in Wognum, dat een bedrijfsbestemming kreeg, vestigen zich meerdere bedrijven, passend in de omgeving. Hier is sprake van een tweesnijdend zwaard: een van de bedrijven laat in het hart van Wognum een pand achter voor de gemeente waardoor het centrum kan worden herontwikkeld zodat ook hier weer nieuwe kansen en mogelijkheden ontstaan. En het voormalige gemeentehuis van Medemblik is in ontwikkeling: samen met de bevolking, de ondernemers en andere belanghouders wordt actief gezocht naar een nieuwe bestemming voor het complete gebied.
Populair deze week

To Top
*/ ?>