Westfriesland

Seed Valley en gemeente Harenkarspel op een lijn

WARMENHUIZEN – De Stichting Seed Valley, de bundeling van zaadveredelingsbedrijven, heeft zijn zienswijze op het ontwerp bestemmingsplan landelijk gebied ingetrokken.

Na overleg met het college van burgemeester en wethouders zitten de beroepsgroep en de gemeente Harenkarspel op één lijn. In eerste instantie wilde de sector meer dan alleen een wijzigingsbevoegdheid van het college. Nieuwe bedrijven zouden zich zonder meer moeten kunnen vestigen. Woordvoerder Kees Mosch van Seed Valley: “Ons is echter gebleken dat de gemeente een positieve grondhouding heeft. Die wordt aangescherpt opgenomen in de toelichting bij het bestemmingsplan landelijk gebied. Wij begrijpen ook dat nieuwe vestigingen aan planologische regels moeten worden getoetst. Daar kunnen we mee leven.”

Ook burgemeester Evert Vermeer is tevreden: “We dragen de zaadsector een warm hart toe, maar van enige toetsing moet toch wel sprake kunnen zijn. Zeker in een gemeente die economisch ook belang heeft bij recreatie en toerisme. Die moet zuinig zijn op de landschappelijke waarden.”

De gemeenteraad van Harenkarspel beslist maandag over het bestemmingsplan.

Bron: NHD

artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>