Column van Otto

Column: Overspel!

[one_half]

Overspel!

Mijn vrouw heeft een ander! Ze voelt zich erg fijn bij hem. Hij geeft haar alle ruimte. En hij is attent! Zo regelt ie lekkere flessen Prosecco voor haar. En hij vraagt belangstellend hoe ze het vond. Ja, ze is erg tevreden over haar nieuwe groenteman!

Zonder dollen: mijn vrouw is redelijk nuchter in dit soort zaken. En keer-op-keer komt ze terug met opmerkingen als “wat is het toch een goeie ondernemer”! Niet alleen is zijn handel van top-kwaliteit, hij heeft zichtbaar lol in zijn werk en hij kent zijn klanten en hun wensen.

Dat kan alleen als je als middenstander zelf veel en vaak in de zaak staat: werk je veel met personeel, dan zul je dit soort enthousiaste reacties niet krijgen.

Of is dat nu net het verdienmodel?

Het tegenovergestelde maakte ik mee in de sportschool waar ik na de verhuizing – vol goed bedoelingen – binnenliep. De intake verliep zoals ik had gehoopt: een eerlijk gesprek met de enthousiaste ondernemer.

[/one_half][one_half_last]
En tijdens het eerste bezoek hielp hij me fijn op weg. Helaas was hij de keren erop niet aanwezig en vergat het personeel om contact te maken. Gedag zeggen. Het is zo simpel, maar door het uitblijven ervan voelde ik me totaal niet welkom. Ik voelde me een vreemde eend in de bijt.

Nou schijnt het wel voor meer mensen een probleem te zijn zo’n sportschoolvoornemen vol te houden, maar dit hielp mij niet echt. Zeer tegen mijn wil werd ik sponsor van die school door wel te betalen maar niet op te komen dagen.

In het opzeggesprek gaf de ondernemer aan dat het ook door de vakantieperiode kwam. Maar waarom neemt een sportschool eigenlijk nooit contact op met zijn betalende leden? Of is dat nu net het verdienmodel?

Enfin: nieuw jaar, nieuwe voornemens. Op zoek naar iets in groepsverband Ik moet toch zorgen dat ik een beetje in vorm blijf. Zeker als die groentenman zo in de smaak blijft vallen!

Otto(at)westfrieslandinbedrijf.nl
[/one_half_last]

To Top
*/ ?>