Column van Otto

Column van Otto: Ik vertrek…

ottowijnenZaterdag 23 november 2013 – Column van Otto: Ik vertrek…

De telefoon, Harm aan de lijn. “Volgende week ben ik in Nederland, komt het uit?” Natuurlijk komt het uit. Ik ken Harm sinds 1992 en hij woont sinds 2 jaar in Zwitserland, dus als hij hier is, dan máák ik tijd.

Harm zat eigenlijk nooit zo lekker in zijn vel. Toen ik hem leerde kennen was hij amanuensis bij de afdeling Audio Visuele Vorming op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Van hem leerde ik video en fotografie, inclusief het afdrukken in de doka toen nog. Mijn afstuderen was qua techniek aan hem te danken want we hadden een megalomane multimediaproductie bedacht met 6 diaprojectoren, een geluidsband, een acteur en één beamer die allemaal samen moesten werken. Best pittig, in 1995…

Het was niets voor hem, maar wel voor mij!

Maar zoals gezegd; Harm zat nooit echt lekker in zijn vel. Via een out-placement traject verliet hij de HAN en ging naar een open dag van een multimediaopleiding in Amsterdam. Ik ging mee. Het was niets voor hem, maar wel voor mij! Ik volgde die opleiding en begon daardoor mijn bedrijfje in websites!

Hij kwam via mij bij zijn volgende baas terecht en deed web-dingen, maar werd daar ook niet gelukkig. Toeval of niet; ook weer via mij kwam hij terug bij de HAN als docent multimedia. Dat beviel beter, maar toch bleef hij niet lekker in zijn vel zitten.

Laat daar nu een kans liggen!!

Inmiddels had hij een gezin waarmee hij in Zwitserland telkens op vakantie ging naar hetzelfde familiehotel. Laat daar nu een kans liggen!! In no-time heeft hij het huis verkocht in Nederland en met het hele gezin is hij vertrokken naar Zwitserland.

Sindsdien gaat het stukken beter met hem; ik heb hem eigenlijk nog nooit zo opgeruimd gezien! Gister, onder het genot van een lekkere whiskey, bracht hij het mooi onder woorden: “Als ik vroeger een rotklus moest doen, dan was dat ook echt een rótklus. Nu, als ik letterlijk de shit in heb moeten duiken bij een verstopte wc, dan geeft me dat gewoon voldóening. Het gaat namelijk om MIJN gasten, het is MIJN wc dus ook MIJN shit!” 

Konden we allemaal maar ondernemer worden; dat zou toch een hoop anti-depressiva schelen, niet?

Otto
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/121788766″ params=”auto_play=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

To Top