Column van Otto

Column van Otto: Vroeg

Column van Otto – 2 april 2013: Vroeg

De afspraak was ‘ijs-en-weder-dienende’. De eerste kou had heel Nederland die week al flink ontregeld en het netwerk dat ik ging bezoeken heeft als slogan: ‘netwerken terwijl de concurrentie nog slaapt’. Nu ben ik een avondmens, dus toen die ochtend iets na vijven de wekker ging, overwoog ik kort om als nog met die concurrentie te gaan netwerken. ’s Middags. Na het uitslapen…

Maar beloofd was beloofd, dus de blote voeten gingen op het koude zeil en iets later geschoeid de auto in richting Wieringerwerf. Daar bleek ik gelukkig niet de enige vroege vogel te zijn en stond ik rond kwart voor zeven al de eerste handen te schudden en namen te onthouden. Waarbij het eerste op dat tijdstip een stúk eenvoudiger bleek dan het tweede.

Tip: neem géén ei…

Dankzij een eerder bezoek aan een ander netwerk zat er warempel al een bekend gezicht tussen: dat hielp goed bij het thuisvoelen in deze voor mij onbekende regio. Na een kort openingswoord liepen we langs een ontbijtbuffet en begon de spannendste uitdaging van die dag: netjes eten en ondertussen een fatsoenlijk gesprek voeren met twee volslagen onbekenden. Om zeven uur ’s morgens. Tip: neem géén ei… Ondanks dat vroege tijdstip en de hoge vlek-factor van een gemiddeld hotel-ei, lukte dit alles aardig.

Onze gastvrouw legde het een-en-ander uit over de achtergrond van het netwerk waarna iedereen zich in 60 seconden mocht voorstellen. Als presentatiecoach valt me dan altijd het verschil op tussen hoe mensen met jou staan te praten en hoe ze dat voor een groep doen. Eerlijk is eerlijk: ook bij mij gebeurde er wel iets in de maagstreek toen ik aan de beurt was.

De ochtend werd afgesloten met een – voor mij – iets te uitgebreide uitleg van het aanmeldformulier, maar dat mocht de pret niet drukken. Want wat er ná het officiele gedeelte gebeurde was schitterend: direct ontsponnen er geanimeerde gesprekken en met mijn buurvrouwen kwam het meteen tot een afspraak om nader kennis te maken. Iemand schoof aan en het gesprek nam een andere wending. Bij het koffie halen kwam ik in gesprek met weer een ander en zo ging het maar verder. Ik had rond negen uur willen vertrekken maar ik kwam gewoon niet weg!

Bij het naar huis glibberen realiseerde ik me hoe mooi dit werkt en hoe bepalend het kennen van gelijkgestemd  ondernemende mensen is voor het thuisvoelen in een nieuwe werk- en woonomgeving

Lidmaatschap van deze vroege-vogelclub zit er voor niet in omdat het tijdstip nogal een wissel trekt op mijn gezinnetje, maar ik ben blij met deze ochtend en ik kom graag nóg eens een eitje eten. IJs-en-weder dienende.

Otto


Otto@westfrieslandinbedrijf.nl

Als nieuwe inwoner van de regio deelt Otto met frisse blik zijn ervaringen als ondernemer. 
Populair deze week

To Top
*/ ?>