Westfriesland

Maatschappelijk betrokken ondernemers te gast bij Op/Maat

Hoorn – Dinsdagmiddag was de tweede bijeenkomst van het Trefpunt Betrokken Ondernemers West-Friesland (TBOWF) bij Op/Maat. Een bijeenkomst in het teken van goed werkgeverschap en de mogelijkheden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten binnen bedrijven.

De organisatie had een vol programma met sprekers voor de aanwezigen klaar staan. Allen probeerden om binnen de tijd hun verhaal te vertellen en iets informatiefs te zeggen over het thema van de dag. Dat lukte de ene spreker beter dan de andere.

Sprekers over MVO people

Gastheer Robin Dissels, manager Personele dienstverlening bij Op/Maat vertelde vol trots dat zij mensen met een arbeidsbeperking goed kunnen opleiden voor het werken bij bedrijven anders dan Op/Maat. Op dit moment al ruim 430 mensen. Je moet als werkgever wel realiseren dat het mensen zijn binnen een doelgroep die je soms net even anders moet benaderen. Maar de werkers zijn trots en vol arbeidsvreugde.

Alice Hornick van Intermaris, één van de initiatiefnemers van het TBOWF, kon in haar presentatie goed uitleggen waarom Intermaris kiest voor sociaal werkgeverschap. Dat kan gaan over stagiairs maar ook over mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarvoor is externe begeleiding en advies mogelijk, net als subsidies en andere financiële tegemoetkomingen. Het is mogelijk.

Maatschappelijke pitches

Na de 5 sprekers was het tijd voor de maatschappelijke pitches. Instanties presenteren zich in 3 minuten en kunnen een hulpvraag stellen aan de aanwezige ondernemers. Activiteiten Centrum De Roode Luifel zocht kopers van door cliënten gemaakte kunst en kaarten. Hierop werd direct al positief gereageerd uit de zaal. Leuke kerstkaarten voor het personeel.

Actief Talent doet de dagbesteding van Brijder Verslavingszorg. Voor de dagelijkse activiteiten zochten zij klussen en oud gereedschap, hout en fietsen om te klussen. Ook hierop kwam direct een reactie uit de zaal. Pallets konden de volgende dag worden opgehaald om weer nieuwe spullen van te maken. Ook werd er een oude herenfiets aangeboden om deze op te knappen en daarna weer te verkopen.

Netwerkborrel en volgende bijeenkomst

Even na 17.30 uur was tijd voor de netwerkborrel. De kans om andere ondernemers te spreken of om de spreker meer vragen te stellen. De volgende bijeenkomst wordt dinsdag 12 november 2013. Een volgende kans om Ondernemend West-Friesland te informeren over Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Zaterdag 29 juni een kort gesprek met Robin Dissels van Op/Maat in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf vanaf 17.00 uur op Radio Hoorn.

[slideshow id=8 w=750 h=422]

To Top