Westfriesland

Overname partijen melden zich voor failliet Bouwbedrijf Mulder Obdam

OBDAM – Curator Alexander Claus van Tanger Advocaten uit Alkmaar werkt aan bidbook voor de boedel van de failliete bouw- en ontwikkelingstak van Mulder Obdam. Na het weekend op maandag of dinsdag zou deze klaar moeten zijn. Website wijnoordholland.nl meldt dat zeven landelijke en regionale bedrijven zich hebben gemeld voor delen van het failliete bouwbedrijf.

Curator Claus hoopt en verwacht dat de overname binnen 2 weken afgerond zal zijn. Nadat de problemen rond Mulder Obdam op 25 maart naar buiten kwamen, duurde het een maand voordat het faillissement werd uitgesproken. Voor behoud van de lopende projecten en voor zekerheid bij het personeel is een snelle overname zeer wenselijk.

Ook reageert Claus op wijnoordholland.nl op de nog bestaande andere BV’s binnen de groep van Mulder Obdam. “Daar is het echt te vroeg voor. En de twee faillissementen die nu zijn uitgesproken hoeven niet per se het faillissement van de andere bv’s te betekenen. Op dit moment ga ik daar ook niet over: ik ben niet bevoegd over die nog bestaande bv’s iets te zeggen als curator van twee andere failliete bv’s van de groep. Over het faillissement van de hele groep speculeren leidt ook alleen maar tot meer onrust in de markt. Dat is niet goed. Het is natuurlijk wel zo dat uiteindelijk elke bv zijn eigen bestaansrecht moet hebben.”

Bron: wijnoordholland.nl

To Top