Westfriesland

Provincie Noord-Holland trekt uitnodiging pre-awardfase N23 Westfrisiaweg in

HAARLEM – Op 19 september jongstleden nodigde de provincie Noord-Holland de Combinatie BAM-Van Oord uit voor de pre-awardfase van de N23 Westfrisiaweg. Binnen de gestelde bezwaartermijn heeft één van de afgewezen partijen laten weten zich niet met deze beslissing te kunnen verenigen en een kort geding aangespannen.

Naar aanleiding hiervan trekt de provincie de uitnodiging voor de pre-awardfase in. Hiermee bevindt de aanbesteding zich weer in de selectiefase. Dit besluit heeft geen directe gevolgen voor de planning van het project N23 Westfrisiaweg. Op korte termijn neemt de provincie een besluit over het verdere verloop van de aanbestedingsprocedure.

Pre-award

De pre-awardfase gaat vooraf aan de definitieve gunning, waarin de beoogd opdrachtnemer zijn aanbieding concretiseert en onderbouwt. Pas na de afronding van deze fase volgt een definitieve gunning.

N23 Westfrisiaweg

De provincie Noord-Holland realiseert de N23 Westfrisiaweg in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Schermer, Koggenland, Opmeer, Medemblik, Hoorn, Drechterland, Stede Broec en Enkhuizen, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het georganiseerd bedrijfsleven en het ministerie van I&M. De weg verbetert de doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid in de regio en bevordert de economische structuur en werkgelegenheid.

To Top