Westfriesland

Veel verbazing om tweede coffeeshop in Hoorn op Hoorn80

HOORN – Vanaf 1 mei gaan er twee coffeeshops open in Hoorn. De ene in de oude vestiging van De Boot aan de Dubbele Buurt de andere locatie is een verrassing voor velen. Op Hoorn80 in het pand van wegrestaurant De Clown, Neutronweg 11.

Ondernemers op Hoorn80 zijn onaangenaam verrast. Hoornse Ondernemers Federatie (HOF) en Hoornse Ondernemerscompagnie (HOC) reageren woest. Wiljan Loomans (HOF) vertelt in het NHD zijn ongenoegen. “In een coffeeshop wordt wiet verkocht, dat is geen horeca.” Ook betwist hij of er voldoende parkeerruimte is om overlast te voorkomen. Zowel HOF als HOC vinden de komst van de coffeeshop ongepast, zeker nu Hoorn80 flink opgeknapt is.

De coffeeshop in De Clown zal geopend zijn van 10.00 tot 20.00 uur en worden geexploiteerd door J. Elbers en M. Pront. Beide hebben nu ook al een coffeeshop in Amsterdam.

De vergunning van De Boot aan de Dubbele Buurt gaat naar E. Schoonenwolf. Alle exploitanten zijn uitgebreid gescreend en waren de overgebleven keuze uit in totaal dertig verzoeken. Men houdt rekening met 700 bezoekers per dag per vestiging.

Burgemeester Onno van Veldhuizen verwacht nog veel reacties van omwonenden van de beide coffeeshops. Ook hij heeft een dubbel gevoel, zeker inzake de inkoop van de wiet. Totaal mogen coffeeshops 500 gram wiet in voorraad hebben wat betekend dat deze meerdere keren per dag moet worden aangevuld. “Waar het vandaan komt wil ik niet weten,” aldus de Van Veldhuizen in het NHD.

To Top