Westfriesland

Boek vol ervaringen en inzichten Hoornse ondernemers

Lancering Boek Ondernemers van DichtbijHOORN – Donderdagmiddag werd het boek ‘Ondernemers van dichtbij’ officieel gepresenteerd aan ondernemend Hoorn. Naast gastheer Gert van der Valk staan er nog 18 andere ondernemers in het boek. Eén daarvan Steef Stumpel mocht het eerste exemplaar overhandigen aan Dion een 15-jarige social entrepreneur.

Ondernemend onderwijs

Sylvia Bakker van Prodico is de initiatiefnemer van het boek.  Tijdens Open Coffee Hoorn kwam Bakker fotograaf Rianne Noordegraaf en schrijver Marcel van Stigt tegen. Bakker miste het ondernemend onderwijs of zoals de achterflap het vermeldt: “Het onderwijs zal zich steeds ondernemender moeten opstellen om met een onvoorspelbare toekomst in te kunnen spelen op veranderingen en zelf de koers bij te kunnen stellen.” Haar achtergrond uit het onderwijs speelt hierbij een grote rol. Wat volgt is een boek leesbaar voor kinderen vanaf het voortgezet onderwijs.

Tips

Vanuit bovenstaande aandachtspunt kwam de vraag hoe de ondernemers dat ik Hoorn eigenlijk deden.  Zo ontstond het idee voor het boek. Bakker: “Het eerste gesprek met de ondernemer was heel spannend. Wat ook leuk was dat de ondernemers na het gesprek tips gaven voor andere ondernemers.”

Openheid

Rianne Noordegraaf vond het bijzonder om aan dit project mee te doen: “Het was mooi om de interviews van dichtbij mee te maken. Het heeft mij verbaasd hoe open de gesprekken waren.” Door deze openheid geeft een inkijkje in het leven van de ondernemers. Bakker: “Het is geen verkoop verhaal geworden ter promotie van het bedrijf, maar over de passie van het ondernemen.”

Ondernemer Peter Schutz, eigenaar van drie modewinkels in Hoorn is verantwoordelijk voor de ondertitel van het boek; ‘Als je iets aandurft, gebeurt er iets’.  Het boek verzamelt meer mooie inzichten en ervaringen van succesvolle ondernemers uit diverse branches. Van zorg tot sport en van spanbanden tot advertenties.

Het boek is te koop bij boekhandel Stumpel in de vestiging op het Grote Noord.

Foto’s lancering

To Top
*/ ?>