Westfriesland

Incotec lanceert X-ray 2.0: meer zaad van topkwaliteit

xray_tomatoENKHUIZEN – Incotec heeft op 16 december versie 2.0 van de eigen X-ray opwaarderingstechnologie gelanceerd. De in de afgelopen jaren opgebouwde expertise heeft geleid tot de ontwikkeling van tweede generatie systeem voor betere, snellere, efficiënte en flexibele zaadopwaardering.  X-ray 2.0 is ontwikkeld voor tomaat en rootstock tomaat.

Kostenbesparing

Zaad wordt opgewaardeerd om die zaden te selecteren die uniforme planten van topkwaliteit opleveren. Incotec’s X-ray opwaardering analyseert elk individueel zaadje door middel van X-ray, selecteert en sorteert vervolgens zaadje voor zaadje op basis van het beeld van de inwendige structuur.  Daarmee verhoogt het aantal bruikbare kiemplanten wat leidt tot een kostenbesparing en meer efficiency in het productieproces.

 

Zaad van topkwaliteit

Alexander van der Heiden, Wereldwijd Commercieel Directeur Vegetables: “Naast het verminderen van de lead time en het verbeteren van de flexibiliteit van het systeem, is de belangrijkste verbetering de verhoging van de hoeveelheid zaad van topkwaliteit. We zijn blij deze nog efficiëntere opwaardering in een nog betere kwaliteit/prijsverhouding aan onze klanten te kunnen aanbieden.”

De X-ray techniek van Incotec was het eerst commercieel beschikbaar in 2007. Tóen een revolutionair opwaarderingssysteem en nu nog steeds de meest nauwkeurige techniek op het gebied van opwaardering in het hoogste segment.

To Top
*/ ?>