Westfriesland

Ondernemer weigert betaling reclamebelasting Hoorn

ZWAAG – Aad Steur, garagehouder aan de Compagnie in Zwaag weigert de reclamebelasting te betalen. Sinds 2008 heeft hij  inmiddels 14 aanmaning liggen en stapte naar de rechter. Maandag is de rechtzaak meldt het NHD zaterdag.

‘Discriminerende belasting’

“Als ondernemer betaal je al meer dan genoeg belasting, deze kosten horen gewoon uit de belasting pot te worden betaald,” aldus Steur in de krant. Hij is het niet eens dat alleen bedrijven betalen met reclame aan hun gevel. Diverse ondernemers hebben sinds deze reclameregel is ingegaan reclame of verkleind of geheel verwijderd. Bovendien betwist hij de foto’s die de gemeente Hoorn van zijn pand heeft gemaakt. Diverse reclameobjecten op deze foto zijn volgens Steur niet vanaf de openbare weg zichtbaar.

Rechtzaak

De jaarlijkse aanslag voor Steur bedraagt €550. Maar hij betaald deze niet. “De gemeente houdt het bij de 14 aanmaningen, incasseren doen ze niet.” Maandag wordt deze principe kwestie besproken bij de rechtbank. Het is niet de eerste rechtzaak tegen deze belasting, maar tot nu toe won de Gemeente Hoorn elke keer.
Populair deze week

To Top
*/ ?>