Westfriesland

‘Van Dis’ naam horeca in gemeentehuis Hoogkarspel

HOOGKARSPEL – Op dinsdagmiddag 16 december werd het contract ondertekend voor de nieuwe horecazaak die in het nieuwe gemeentehuis komt. De naam wordt ‘Van Dis Hoogkarspel’. Uitbaters Marcel Hansen en Ramona Nijssen hebben al meerdere horecazaken in de buurt van Bergen.

Overhandiging Missie en Visie 'Van Dis' aan burgemeester Van het Riet.

Overhandiging Missie en Visie ‘Van Dis’ aan burgemeester Van der Riet.

HOOGKARSPEL – Op dinsdagmiddag 16 december werd het contract ondertekend voor de nieuwe horecazaak die in het nieuwe gemeentehuis komt. De naam wordt ‘Van Dis Hoogkarspel’.  Uitbaters Marcel Hansen en Ramona Nijssen hebben al meerdere horecazaken in de buurt van Bergen.

Gemeentehuis Hoogkarspel

Op de nieuwe locatie met de bedrijfsleiders en burgemeester Van der Riet

Op de nieuwe locatie met de bedrijfsleiders en burgemeester Van der Riet

Horeca-eigenaren Marcel Hansen en Ramona Nijssen en burgemeester Van der Riet tekenden dinsdag het contract. De horecagelegenheid vestigt zich in het nieuwe gemeentehuis met een eigen ingang. De twee nieuwe bedrijfsleiders Robin Renouts en Hanneke Dorgelo zijn van ‘eigen bodem’. “De nieuwe zaak gaat Van Dis heten, is laagdrempelig en een concept van deze tijd”, aldus de eigenaren. Na oplevering van het nieuwe gemeentehuis en de horecaruimte kan er gewerkt worden aan de inrichting.

Kenmerken gemeente

De eigenaren hebben meer horecazaken in de buurt van Bergen. Zij gaan met Van Dis Hoogkarspel een nieuw avontuur tegemoet. Het wordt een plek gericht op de inwoners en niet op toeristen. Zij vinden aansluiting bij de aspecten die het nieuwe gemeentehuis kenmerken, zoals duurzaamheid, maar ook de groene omgeving spreekt hen erg aan. “De groene en agrarische kenmerken van deze regio zijn letterlijk en figuurlijk een goede voedingsbodem voor het succes dat we willen bereiken.”

 

Wens gemeente

Vroeger was er op het Raadhuisplein een cafetaria gevestigd, De Lantaarn. Maar nadat deze verdween, bleef de wens om een nieuwe horeca in het dorpscentrum mogelijk te maken . Het nieuwe gemeentehuis leent zich volgens de gemeente als gebouw goed voor deze opzet.

To Top
*/ ?>