Annemieke Hageman

Column Annemieke Hageman: Do more of what makes you happy

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/208418682″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Annemieke Hageman is zelfstandig marketingadviseur en is eigenaar van www.marketingwebwinkel.nl. De vijfde zaterdag van de maand mei maakt zij voor Westfriesland in Bedrijf een column over ondernemen en alles daaromheen. 

30 mei 2015 – Column Annemieke Hageman: Do more of what makes you happy

“Hoe gaat het met je bedrijf?” Vroeg een kennis laatst die ik al een tijd niet had gezien. “Goed”, zei ik en ik probeerde in een notendop te vertellen wat ik de afgelopen tijd allemaal had meegemaakt. “Poeh”, zei de kennis, “jij maakt toch ook van alles mee zeg, jouw leven is nooit saai”.

Ja, een week is vrij snel voorbij.

Dat zette mij aan het denken. Als zelfstandig marketingadviseur maak ik inderdaad veel mee en mijn leven is inderdaad bepaald niet saai. Ik maak soms zoveel mee in een week dat ik het niet eens knap kan verwerken! Een adviesgesprek met een klant, een netwerkborrel en een brainstormsessie voor een event. Een webwinkel opstarten en bijhouden en ook nog gewoon mijn werk uitvoeren. Ja, een week is vrij snel voorbij.

Maar soms is het ook wel eens mijn valkuil; té veel leuk vinden en overal ‘ja’ tegen zeggen. Soms ben ik van hot naar her aan het racen en ervaar ik een stressgevoel omdat ik bang ben dat ik het niet red of dingen niet af krijg. ’s Avonds en in het weekend nog even wat doen is geen uitzondering. Maar de geweldige ervaringen die ik op doe zou ik niet willen missen.

Geen ‘nee’ durven zeggen wordt volgens mij door vele als valkuil gezien. Ik denk dat het vooral een valkuil is als je daardoor dingen tegen je zin in doet, dingen waar je niet blij van wordt. Het is belangrijk om datgene te doen waar je wél energie uit haalt. Daarom doe ik graag iets voor de Westfriese Uitdaging: de reacties van mensen die je hebt kunnen helpen zijn al je tijd waard. En daarom ga ik zo graag naar een avond van NIVO, de vrouwelijke ondernemersclub. Na zo’n avond lig ik altijd nog een uur stuiterend in mijn bed. Iets wat ik alleen de volgende ochtend altijd wat minder geslaagd vind… Maar van dat soort dingen word ik blij en daarom zal ik daar ook altijd ‘ja’ op zeggen.

Laatst moest ik tegen iets wat mij onwijs leuk leek ‘nee’ zeggen omdat ik mijzelf onmogelijk in tweeën kon splitsen. Daar baal ik nu nog steeds van! Vooral als ik daarna de geweldige verhalen hoor en foto’s zie. Maar dat is een ander onderwerp: keuzes maken.

Dingen waarvan ik weet dat ik er niet blij van wordt probeer ik zoveel mogelijk te mijden. Soms ontkom je er niet aan, maar een beetje selectief zijn kan echt geen kwaad. Uiteindelijk heb je alleen jezelf er mee als je iets tegen je zin in doet.

Probeer meer dingen te doen waar je blij van wordt.

‘Do more of what makes you happy’; deze quote kwam ik laatste tegen en sprak mij erg aan. Probeer meer dingen te doen waar je blij van wordt. En het is best moeilijk om op alle vlakken tegelijk gelukkig te zijn, in je werk, je relaties, je vriendschappen en met je lijf. Maar dingen doen die je een klein beetje gelukkiger maken dragen denk ik wel bij aan het grotere gevoel van happiness.

Dus, mensen die best lekker in hun comfortabele zone zitten, zichzelf iets niet gunnen of blijven hangen in gewoontes: probeer eens af en toe uit die comfortabele zone te stappen en ervaar eens hoe verrassend dat kan zijn!

Blijf niet hangen in patronen, maar gooi gewoon af en toe je haar los. Je leeft tenslotte maar een keer!

To Top