Column

Column van Michiel Beemster: Jong

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/193810240″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Michiel Beemster is mede eigenaar van Fletcha Events en maakt elke vierde zaterdag van de maand zijn ondernemerscolumn.

Zaterdag 28 februari : Column van Michiel Beemster: Jong

Jong zijn en ondernemen gaat voornamelijk in de eerste jaren niet altijd heel goed samen. Je bent jong en je wilt je zelf bewijzen, maar de wereld vindt je vaak te jong en als je je nog niet hebt bewezen, dan besta je vaak niet.

Toen wij ruim 11 jaar geleden ons bedrijf Fletcha starten gingen niet meteen alle deuren voor ons open. Want een paar broekjes van 19 jaar met hele grote ideeën waren in de ogen van potentiële geldschieters en sponsoren nou niet bepaald risicoloos.

Gelukkig waren er toen subsidies, voornamelijk uit Europa, om jonge ondernemers de mogelijkheid te geven om zichzelf te profileren door middel van een financiële ondersteuning, leve Europa en dat is dus niet cynisch bedoelt.

‘Vijf vrienden en een nobel plan’

Jong zijn het is wat, je doet het niet snel goed en veel problematiek wordt aan je toegeschreven, ook al ben je zo enthousiast en vol met nieuwe ideeën en initiatieven. Voor ons destijds ook erg belangrijk, was het Noordhollands Dagblad. Want wat in de krant staat, dat zal klopt. ‘Vijf vrienden en een nobel plan’ stond er boven het artikel gewijd aan onze vernieuwende ideeën op het gebied van evenementen in West-Friesland, niet gek vonden wij toen, leve het Noordhollands Dagblad.

je wordt ouder en verstandiger en op eens ben je niet meer jong

Al met al wordt je door de jaren heen ouder, je kent meerdere dalen, maar gelukkig ook veel meer pieken, je wordt ouder en verstandiger en op eens ben je niet meer jong. Wat niet meer jong, je bent 30, je bent hartstikke jong man hoor ik u denken. Dat klopt, je bent nog harstikke jong, maar ondernemend gezien wordt je eindelijk voor vol aangezien, je hebt meerdere projecten goed afgerond, je hebt veel blije opdrachtgevers gehad en de regionale ondernemers kennen je bedrijf en vinden het leuk om iets met je samen te doen.

Nadat ik ruim acht jaar de jeugdzaken voor de gemeente Drechterland heb gedaan ben ik nu op het punt gekomen om fulltime met ons bedrijf Fletcha bezig te zijn. De afgelopen acht jaar is voor mij een traject geweest waar ik de gemeente Drechterland heel dankbaar voor ben. Naast mijn parttime baan werkte ik aan de groei van mijn bedrijf, toen dat net startte moest de naam gevestigd worden en moesten wij ons bewijzen. Bewijzen moet je altijd blijven doen, ik ben echter nu wel op het punt dat het netwerk groot genoeg is om volledig van mijn bedrijf te kunnen leven en daar ben ik meerdere mensen heel dankbaar voor. 11 jaar geleden hadden zij mij misschien te jong gevonden, nu zien ze de ambitie en hebben zij het vertrouwen.

Graag wil ik eindigen met een waarheid als een koe

Waar blijft de clou hoor ik u denken. Geef jonge ondernemers de kans om te leren, geef ze te kans om te floreren, maar neem deze jonge ondernemers zeker serieus, u bent immers ook ergens begonnen. Graag wil ik eindigen met een waarheid als een koe: De jeugd heeft de toekomst, lang leve de jeugd!

To Top