Westfriesland

Business Bootcamp voor leerlingen Horizon College [foto’s]

Ondernemer Ron Wisker (Vivaldi) geeft tips aan de leerlingen.

Ondernemer Ron Wisker (Vivaldi) geeft tips aan de leerlingen. Foto Prodico

HOORN – Zeventien studenten van het Horizon College Hoorn klas 2 niveau 4 zijn medio augustus begonnen met een business bootcamp. Hierin leren zij interactief over het ondernemen en delen ervaren ondernemers tips over het ondernemen.

Woensdag 19 augustus zijn de studenten neergestreken in Zwaag bij Baanbereik. Dit zal de komende twee weken de thuisbasis zijn van de business bootcamp. Ondernemerstest; Wat voor soort ondernemer ben jij, presentaties over marketing, social media, maar ook een stevige sport bootcamp met Esther Schouten. Dat zijn de ingrediënten voor de leerlingen voor het maken van een eigen ondernemersplan. Deze worden dinsdagavond 3 september gepresenteerd op het hoofdkantoor van Rabobank West-Friesland.

Investeren

De beste ondernemersplannen worden die avond gepresenteerd aan de aanwezige ondernemers, die direct als aandeelhouder kunnen instappen. Met dit startkapitaal gaan de leerlingen verder het ‘bedrijf’ uitbouwen in de komende 10 maanden. Het project wordt begeleid naast het Horizon College door Prodico.

Presentaties

De inloop voor de presentaties van 3 september is vanaf 18.45. Om 21.00, na afloop, staan de drankjes klaar. Rabobank West-Friesland, Graanmarkt 1 in Zwaagdijk-Oost.

Update:

Dinsdagavond waren de presentaties van de leerlingen voor een groep ondernemers en veel ouders. Van een houten horloge, straightner to go, Leev armbandjes, led lampjes voor champagneglazen, worstenbox en de purse Bra. De ondernemers van de Leev armbandjes werden tot de beste presentatie van de avond bekroond. Zaterdag na 17.00 uur een kort interview met deze meiden in het ondernemersradioprogramma Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn.

De leerlingen gaan de komende weken in groepjes door met enkele van deze producten om het product serieus in de markt te gaan zetten en flink te gaan verkopen.

Foto’s van deze avond zijn te vinden via onze Faceboopagina: www.facebook.com/westfrieslandinbedrijf

To Top