Westfriesland

Elton Herenmode nieuwe naam, bekend gezicht

Foto: Rens Harzing Fotografie

Elton Bos (38) voor zijn binnenkort te openen eigen modezaak. Foto: Rens Harzing Fotografie

HOORN – Bijna vier jaar nadat Cees Nieuwenhuizen zijn herenmodezaak aan de Gedempte Turfhaven 17 in Hoorn sloot, vindt het bijzondere pand van de hand van architect Jan Rietvink eindelijk een nieuwe bestemming. Horinees Elton Bos (38), voorheen jarenlang werkzaam bij Cees, opent vanaf 1 augustus de deuren van zijn eigen winkel voor modebewuste mannen. Met Elton Herenmode keert de jonge ondernemer terug naar zijn roots.

Ervaring meerdere winkels

Ooit begon hij bij Schutz Herenmode, maar het vak leerde hij bij Cees Nieuwenhuizen aan de Gedempte Turfhaven zelf. Cees introduceerde hem in de wereld van de Italiaanse modemerken, wijnen en eten. Die liefde is nooit overgegaan en werd aangevuld met uitgebreide kennis over en ervaring met maatwerk. Elton Bos was de afgelopen jaren een bekend gezicht bij Bryant Mode Experience aan de Kleine Noord, maar vond het tijd om zijn eigen vleugels uit te slaan. Toen hij de kans kreeg om zijn droom te realiseren in zijn oude thuishaven aan de Gedempte Turfhaven, twijfelde hij geen moment.

Kwaliteitskleding

Elton Herenmode richt zich op liefhebbers van betaalbare kwaliteitskleding van veelal Italiaanse makelij. Zo heeft Elton als vierde in Nederland, Oger Amsterdam was de derde, toestemming gekregen om het Milanese merk Eleventy te voeren. Daarnaast zijn o.a. merken als Pal Zileri, Marina Yachting, Lubiam, Kenzo, PT01, Circolo en Diesel verkrijgbaar. Het pand is recent verbouwd en verfraaid, waarbij de kern van het interieur zoals het bij Cees was, is gehandhaafd, al is er een meer eigentijdse en persoonlijke twist aan gegeven.

Een meer feestelijke opening zal in verband met de vele Hoornse evenementen in augustus de maand erop volgen.

artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>