Westfriesland

Goede cijfers voor Incotec na moeilijk 2014

ENKHUIZEN – Zaadverbeteringsbedrijf Incotec heeft een zeer goed jaar achter de rug. Met een omzetstijging van 13% is het bedrijf zeer content meldt het bedrijf in haar persbericht. Incotec kende jarenlang een sterke groei van jaarlijks meer dan 10%. In 2014 viel de omzet voor het eerst wat tegen. Incotec heeft in 2015 de stijgende lijn weer gevonden in een uitdagende markt, waar veel bedrijven in met name de akkerbouw gewassen in Noord en Zuid Amerika nog problemen ondervinden.

Incotec is gespecialiseerd in de behandeling van zaden van groente- en akkerbouwgewassen. Met innovatieve technieken worden de kwaliteit en daarmee de opbrengst van zaden sterk verbeterd. Incotec is wereldwijd actief. Met name in Brazilië, China, de Verenigde Staten en India nam de omzet toe. In China opende Incotec onlangs een tweede productielocatie. In Enkhuizen bouwt het bedrijf aan een nieuw innovatiecentrum waar alle Research activiteiten worden geconcentreerd.

Over INCOTEC:
Incotec werd opgericht in 1968 en is na een management buy-out in 2002 een volledig onafhankelijk bedrijf. De Incotec coating- en zaadtechnologiebedrijven in de hele wereld leveren producten en diensten gericht op het verbeteren van zaad door middel van opwaardering, priming, disinfectie, coating en analytische diensten voor genetische analyse en kwaliteitscontroles. Incotec Group levert zo een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van duurzame landbouw op het gebied van groente- en akkerbouwzaden. INCOTEC heeft haar hoofdvestiging in Enkhuizen, Nederland en verder zijn er INCOTEC locaties in de Verenigde Staten, Brazilië, Argentinië, Italië, Zweden, Frankrijk, Zuid-Afrika, India, China, Japan, Maleisië, Australië.

To Top