Column

Column Robert-Jan Knook: Doe wat! Onderneem!

12 november 2016 – Column Robert-Jan Knook: Doe wat! Onderneem!

En? Nog veel kinderen aan de deur gehad gisteren? Het was immers weer De Dag, 11 november. Hier in de buurt is het altijd erg gezellig in de Venenlaan en omgeving. Iedereen doet erg z’n best om het leuke avond te maken. Lampjes voor de deur, lichten aan, echt uitnodigend. En wie niet wil, doet het licht gewoon uit. Dan lopen ze stilletjes je deur voorbij. Die met het licht uit zijn niet thuis, of zitten echt in het donker omdat ze er geen zin in hebben. Onzin, dat 11 november. Puur en alleen voor de commercie is het. Het is geen kinderfeest meer, er wordt misbruik van gemaakt. En dan hebben we het nog niet eens over 5 december, roetpieten, kom op.

Maar ja, als je niks doet, draag je ook niet bij aan onze economie. We will make Holland great again! Laat ze lekker gaan die ondernemers. Neem onze regionale held Cees Hermans van Jamin – die doet z’n best om de winkels aan te passen aan de tijd van het jaar. Laat ‘m z’n geld verdienen met 11 november en 5 december, hij verdient het. Wist je dat het MKB landelijk gezien de grootste werkgever is? Kijk maar ‘ns goed om je heen in ons mooie West-Friesland – er zitten hier pareltjes waar veel mensen nog niet van weten. Laatst was er nog een event over de familiebedrijven Van der Laan en Stumpel, prachtige verhalen over bedrijven die decennia lang zorgen voor werkgelegenheid in de regio.

Mensen die het allemaal positief inzien schijnen volgens allerlei onderzoeken ook veel langer te leven!

Ik wordt soms een beetje moe van al dat gezeur en geklaag. Nee hoor, daar doen wij niet aan mee. Waarom niet? Verenig! Werk samen! Stimuleer! Inspireer! Doe wat! Sta is open voor iemand anders. Onderneem! Ook als je geen ondernemer bent. Mensen die het allemaal positief inzien schijnen volgens allerlei onderzoeken ook veel langer te leven! Tel uit je winst.

Met deze donkere dagen loop je natuurlijk eerder het risico het licht kwijt te raken. Nou, ga dan genieten van een mooie verlichte binnenstad bijvoorbeeld. Ondernemers in de hele stad steken hun nek uit om de boel weer gezellig te maken. Niet alleen voor onze Sint, maar ook voor de kerst. Ik hoor van alles over ondernemende geesten die markten, koopzondagen, koopavonden en ander uitjes organiseren. Er is eigenlijk altijd en overal wel wat te doen volgende maand. Dat is toch leuk?

Ik vind dus dat we meer moeten ondernemen, met elkaar. Het lijkt een beetje op de verzoenende woorden van de President Elected of The United States. Wie had dat gedacht zeg. Maar ja, je kunt er over somberen. Het is een feit, democratisch, dus go for it.

En waag het niet om nu gaan lopen zeuren over deze column…

Column Robert-Jan Knook: Doe wat! Onderneem!Populair deze week

To Top
*/ ?>