Westfriesland

Droom de Grote Kerk komt niet uit, deur weer op slot

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

HOORN – De plannen van de mannen achter de Grote Kerk waren groots. De droom was om van de Grote Kerk een grote Foodmarket en Shop in Shop te maken met een grote aantrekkingskracht in de regio Westfriesland. Na een voortvarende start in de eerste maanden van 2016 bleek de realiteit toch anders. De droom is niet uitgekomen. De ondernemers achter De Grote Kerk stoppen ermee.

Hieronder een reactie van de ondernemers.

“Januari 2016 startten wij met een Foodmarket en een Shop in Shop in de Grote Kerk, een groot en nieuw avontuur. Er ging een droom in vervulling toen wij op 8 januari de deuren voor het grote publiek konden openen. Met rond de 7000 bezoekers per weekend tijdens de eerste twee maanden van 2016 leek de Grote Kerk een gigantisch succes te worden. Helaas betekende ons succes en de grote aandacht in de media ook dat alle schijnwerpers op ons werden gericht. Er kwamen beperkingen, die er voor zorgden dat wij ons in eerste instantie voor ogen hebbende Foodmarket en Shop in Shop niet tot uitvoering konden brengen.”

De bovenverdieping tijdens Vrijmarkt 2016

“Laten wij vooropstellen dat wij niemand willen beschadigen of graag een trap willen nageven, het is gegaan zoals het is gegaan. Onze droom van een Foodmarket en Shop in Shop de Grote Kerk is een onneembare drempel gebleken. Wij hebben nooit de intentie gehad om iemand te duperen, om iemand omzet af te nemen of om iemand weg te concurreren. Wij geloofden in het grotere plaatje, als het bij ons regende, zou het bij iemand anders druppelen.”

“Toen wij in februari een onderzoek deden onder de bezoekers van de Grote Kerk, bleek dat maar liefst 70 % eigenlijk Hoorn niet meer bezocht. Terugkijkend op het afgelopen jaar zijn er tal van initiatieven ontstaan in de Grote Kerk, zo zijn er meerdere foodconcepten bij ons gestart die nu furore door heel Nederland heen maken. Zo zijn er samenwerkingen ontstaan en vriendschappen voor het leven gemaakt.”

“Wij doen straks de Grote Kerk voor de laatste keer op slot, het is ons helaas niet gelukt. Wij maken geen werk meer van de Grote Kerk.”

Lees hier meer artikelen over de start, foodmarket, fashion outlet in De Grote Kerk  [via OnsWestfriesland.nl].


Een reportage van OnsWestfriesland van de openingsweekend van De Grote Kerk. (3:30 min. 55 mb)

Dit artikel is afkomstig van partnerwebsite met Dagelijks nieuws uit Westfriesland, OnsWestfriesland.nl

To Top
*/ ?>