Westfriesland

WBG start Meldpuntn23.nl voor schade door vertraging Westfrisiaweg

WESTFRIESLAND – Het nieuwe bestuur van de Westfriese Bedrijvengroep is net benoemd en laat direct van zich horen. Tijdens een kennismaking met ondernemers en ondernemersverenigingen hebben Hans Huibers en Bashar al Badri veel klachten gehoord over het stilleggen van de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg. Ondernemers lopen flinke schade op, een raming van bijna 25  miljoen op jaarbasis. Een reden om een meldpunt op te starten.

Meldpunt

“Met dit meldpunt willen wij het gaan faciliteren dat onder nemers schade kunnen gaan claimen bij aannemers Heijmans danwel de provincie”, geeft Bashar al Badri aan. “Want zij zorgen voor een onnodige vertraging.” Deze kosten bedragen volgens Badri bijna 25 miljoen op jaarbasis. “We hebben een rondje gedaan bij Hessing en Action en gesproken met Transport en Logistiek Nederland en daaruit hebben wij een inventarisatie gemaakt wat nu die schade zou zijn als er een jaar langer vertraging zou zijn.”

De website www.meldpuntn23.nl verwijst naar de website van de Westfriese Bedrijvengroep waarop een formulier staat. Daarin wordt naast de contact gegevens ook gevraagd op de schade te beschrijven en eventueel bewijs daarvan mee te sturen.

Overlast niet in geld

Los van de schade in geld heeft het bedrijfsleven ook last van de vertraging voor de werknemers die nu langere reistijden hebben. “Dat brengt frustraties met zich mee en dat kunnen we niet in kaart brengen.” En natuurlijk de veiligheid op de weg in deze donkere maanden is ook van belang voor de werknemers en de bedrijven.

Video oproep

De nieuwe voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep Hans Huibers roept via een video op om schade door de vertraging in de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg te melden via www.meldpuntn23.nl.

Interview

In onderstaande interview legt Bashar al Badri uit hoe het meldpunt tot stand is gekomen en hoe het totale schadebedrag van 25 miljoen is samengesteld. Zaterdag 26 november om 17.00 op Radio Hoorn een uitgebreid interview met zowel Hans Huibers en Bashar al Badri over hun rol binnen de vernieuwde Westfriese bedrijvengroep.

WBG start Meldpuntn23.nl voor schade door vertraging Westfrisiaweg
To Top