Westfriesland

Broccoliteler Verdonk Agrarisch Ondernemer 2016? (updates)

ZEIST – Donderdagmiddag worden de publieksprijs en de vakjury prijs voor Agrarisch Ondernemer 2016 bekend gemaakt. Broccoliteler Rene Verdonk uit Wervershoof behoort tot de laatste vijf finalisten en maakt het gala in spanning mee.

De andere vier genomineerde ondernemers zijn: C.W. van der Hulst Bloembollen BV in ’t Zand (N.-H.), maatschap De Groote Voort in Lunteren (Gld.), vof De Rodenburghoeve in Uitgeest (N.-H.) en Yilmaz Radijs in Poeldijk (Z.-H.).

Publieksprijs

Inmiddels is bekend geworden dat de publieksprijs, de ondernemer met de meeste stemmen, is gegaan naar Zülküf Yilmez. Hij is daarmee de eerste allochtone prijswinnaar Agrarisch Ondernemer van het jaar.

Vakjury

De spanning in de zaal neemt toe. Wie vindt de vakjury dat de Agrarisch Ondernemer 2016 is?

Update 16:33 uur

Staatssecretaris van Dam heeft de titel Agrarisch Ondernemer 2016 bekend gemaakt. Het is de Familie vd Voort uit Lunteren. Maatschap De Groote Voort maakt onder andere Remeker kaas. Helaas dus voor Maatschap Verdonk uit Wervershoof. Toch kijkt Rene Verdonk tevreden tevreden terug op deze verkiezing: “Een goeie 2e met de publieksprijs en ook de jury was onder de indruk, bijna maar het was gewoon top!!”

To Top