Z24 Nieuws

Auto’s van Tesla hebben een nieuwe toepassing die het leven van je hond kan redden

Het is één van de dingen waar je altijd bijna obsessief voor gewaarschuwd wordt als je begint met autorijden: laat nooit, maar dan ook echt nooit een huisdier, of nog erger, een kind in de auto achter op een hete dag.

Volgens dierenrechtenorganisatie PETA kan het achterlaten van een hond in de auto op een warme dag uitdraaien op de doodstraf voor het beest.

“Dieren kunnen hersenbeschadiging oplopen of zelfs sterven aan een zonnesteek in nog geen 15 minuten”, stelt de organisatie.

“Voor honden is het omgaan met hitte extra moeilijk, omdat ze alleen kunnen afkoelen door te hijgen en te zweten door hun voetzolen.”

Zou het niet fijn zijn om Fikkie gewoon in de auto achter te laten zonder je zorgen te maken dat ‘ie het loodje heeft gelegd als je terugkomt?

Met de net vrijgegeven 8.0 software update heeft Tesla een innovatie geïntroduceerd in de autowereld die dat mogelijk maakt. Het heet “Cabin Overheat Protection.” (Persoonlijk denk ik dat ze het “Chill Pet Mode” of iets dergelijks zouden moeten noemen.)

“In een nieuwe veiligheidsmaatregel, introduceren we ook ‘Cabin Overheat Protect’, gericht op de veiligheid van kind en huisdier”, meldt Tesla in een persbericht. “Deze toepassing houdt de auto urenlang op een veilige temperatuur, ook als de auto uit staat. Deze toepassing is alleen mogelijk bij een elektrische auto met de grote batterijen van Tesla.”

De vraag is nu of je ‘Cabin Overheat Protect’ volledig kan vertrouwen ; we zullen zien. In de tussentijd is het waarschijnlijk het beste de oude wijsheid te volgen om nooit een huisdier in je warme auto achter te laten, ook al ben je de trotse eigenaar van een Tesla.

Het bericht Auto’s van Tesla hebben een nieuwe toepassing die het leven van je hond kan redden verscheen eerst op Business Insider.

Bron: Z24 Nieuws
Lees verder | Link: Auto’s van Tesla hebben een nieuwe toepassing die het leven van je hond kan redden

artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>