Z24 Nieuws

Consumptie en investeringen trekken groei

De groei van de Nederlandse economie was afgelopen tijd vooral te danken aan de consumptie en de investeringen. Die groei zet voorlopig door, waardoor de economische omstandigheden deze maand beter zijn dan in de voorgaande maanden. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag heeft gepubliceerd.

Volgens een nieuwe schatting was de Nederlandse economie in het tweede kwartaal 0,6 procent groter dan in de eerste drie maanden van 2016. Daarmee week die schatting niet af van de eerste prognose, die vorige maand naar buiten kwam. De economie groeide met 2,3 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar.

Het economische beeld is in september verbetert ten opzichte van de voorgaande maanden, stelde het CBS verder vast. Alle indicatoren waarmee de stand van de conjunctuur wordt bijgehouden doen het beter dan hun langjarig gemiddelde. Consumenten en producenten werden positiever, terwijl de investeringen, consumptie en export verder groeiden.

Banen

Ook de arbeidsmarkt toonde verbetering, terwijl het aantal faillissementen het laagste peil bereikte in acht jaar.

Er werden vorig kwartaal per saldo 35.000 banen gecreëerd in Nederland. Dat waren er 3000 minder dan eerder werd gedacht. Er waren in het tweede kwartaal 101.000 meer banen dan een jaar eerder.

Het bericht Consumptie en investeringen trekken groei verscheen eerst op Business Insider.

Bron: Z24 Nieuws
Lees verder | Link: Consumptie en investeringen trekken groei

artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>