Z24 Nieuws

Dit zijn de 9 invloedrijkste mensen op Wall Street

Is het Warren Buffett, of toch iemand anders? Bloomberg News heeft de lijst met 50 invloedrijkste mensen op de financiële markten wereldwijd gepresenteerd. Om tot de lijst te komen heeft Bloomberg tientallen verslaggevers en redacteuren gevraagd kandidaten te nomineren die vervolgens zijn beoordeeld door senior-journalisten. Zo is de lijst terug gebracht van 100 tot 50.

Hedgefonds-managers hebben een verschrikkelijk jaar achter de rug en dat verklaart waarom we ze nauwelijks terug vinden op de lijst. Maar we komen hoe dan ook een aantal bekende namen tegen van grote banken en grote investeerders als Lloyd Blankfein en Bill McNabb van de Vanguard Group.

Dit is de top negen van de belangrijkste mensen uit de financiële wereld volgens Bloomberg’s 50 Most Influential list:


9. John Stumpf

Foto: Larry Downing/Reuters

Wie: John Stumpf, CEO van Wells Fargo

Waarom: Stumpf van Wells Fargo, die zijn reputatie heeft opgebouwd door de misschien allerschoonste bank van Wall Street te besturen, is overal in het nieuws. Hij heeft lang zijn voorliefde voor cross-selling getoond (en doet dat nog steeds), maar een recent schandaal toont aan dat de bank daar te ver in is gegaan. Dat is niet alleen een waarschuwend incident over bonussen, maar vormt ook een grote bedreiging voor de carriere van Stumpf.

Overall ranking: #23

Bron: Bloomberg News


8. Jeffrey Gundlach

Foto: AP Photo/Richard Drew

Wie: Jeffrey Gundlach, oprichter en CEO van DoubleLine Capital

Waarom: Gundlach heeft een staat van dienst van vooruitzienende beslissingen. In januari voorspelde hij dat de goudprijs dit jaar zou uitkomen op 1.400 dollar, en hield tot halverwege het jaar het goud vast. Hij vroeg investeerders al het andere te verkopen op de onstuimige markt. Onlangs voorspelde hij bovendien dat de Federal Reserve de rentetarieven niet zou verhogen in september (wat ook uitkwam). Hij beheert voor $100 miljard aan bezittingen.

Overall ranking: #22

Bron: Bloomberg News


7. Sergio Ermotti

Foto: Michael Buholzer/Reuters

Wie: Sergio Emote, CEO van UBS

Waarom: Toen hij eind 2011 het roer overnam heeft Ermotti de strategie van de Zwitserse bank opnieuw vormgegeven. Hij heeft onder meer de investeringsbank laten inkrimpen, zich meer gericht op vermogensbeheer en heel wat kostenbesparingsmaatregelen genomen. Toch ziet de bank een uittocht van geld tegemoet, omdat de belastingautoriteiten de controle op de rijken opvoeren.

Overall ranking: #21

Bron: Bloomberg News


6. Carl Icahn

Foto: Getty Images for New York Times

Wie: Carl Icahn, voorzitter van Icahn Enterprises

Waarom: De activistische investeerder heeft dit jaar heel wat stof doen opwaaien. Icahn heeft zijn investering in Apple laten uitbetalen in april en is in een felle strijd verwikkeld geraakt met Bill Ackman over Herbalife. De aandelenkoersen van Herbalife zijn bijna verdubbeld sinds Icahn is begonnen erin te investeren en hij denkt dat het beter is van de beurs te gaan. En oh ja, hij heeft onlangs ook zijn steun uitgesproken voor Donald Trump.

Overall ranking: #20

Bron: Bloomberg News


5. Larry Fink

Foto: AP Images

Wie: Larry Fink, oprichter en CEO van BlackRock

Waarom: Fink heeft BlackRock laten uitgroeien tot de grootste investeerder ter wereld met voor ongeveer $4.5 biljoen in beheer. Hij ontwikkelt ook een steeds luidere stem op Wall Street. In februari  verstuurde hij een open brief  naar Amerikaanse en Europese CEO’s en vroeg hen hun plannen voor de toekomst beter uit te werken.

Overall ranking: #16

Bron: Bloomberg News


4. Lloyd Blankfein

Foto: Goldman Sachs

Wie: Lloyd Blankfein, CEO van Goldman Sachs

Waarom: Blankfein die ooit begon als een nietsnut behoort nu tot de meest succesvolle mensen in de financiële wereld. Hij richt zich met het toch altijd wat exclusieve Goldman Sachs meer en meer op een breed publiek en haalt heel veel techtalent binnen. Ook heeft hij een hele nieuwe bedrijfscultuur geïntroduceerd bij de bank. Hij werd in 2015 miljardair.

Overall ranking: #15

Bron: Bloomberg News


3. Jamie Dimon

Foto: Mike Theiler/Reuters

Wie: Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase

Waarom: Dimon is steeds aanweziger geworden in de discussie over economische en politieke onderwerpen, bijvoorbeeld waarom hij tegen een Brexit is en waarom hij van Amerika houdt (zoveel zelfs dat hij president wilde worden). In een opiniestuk in The New York Times legde Dimon uit hoe hij Amerika weer groot wilde maken door het minimumloon te verhogen voor bankmedewerkers.

Overall ranking: #13

Bron: Bloomberg News


2. Bill McNabb

Foto: Tim Shaffer/Reuters

Wie: Bill McNabb, CEO van Vanguard Group

Waarom: Je hebt misschien nog nooit van hem gehoord, maar McNabb bestuurt een van de belangrijkste investeringsbedrijven ter wereld met meer dan $3 biljoen in beheer. Vanguard stond vooraan bij de snelgroeiende exchange-traded fondsen (indextrackers). Het bedrijf heeft ook een interessante structuur: de aangesloten fondsen zijn de eigenaar. Dat betekent dat winsten weer terugkomen bij de aandeelhouders in de vorm van lagere kosten. Dat verklaart deels waarom de het gemiddeld uitgavenniveau  (average expense ratio) slechts 0.18% is.

Overall ranking: #12

Bron: Bloomberg News


1. Warren Buffett

Foto: Thomson Reuters

Wie: Warren Buffett, CEO van Berkshire Hathaway

Waarom: Het Orakel van Omaha is een legende in investeringsland en het is dan ook geen verrassing dat hij bovenaan staat in de lijst van Bloomberg. Als hij praat, luistert de markt. Maar er is een donkere wolk aan de horizon verschenen: Wells Fargo. Buffett heeft onlangs bij de Federal Reserve aangemeld dat zijn eigendom in de bank tot boven de 10% is gestegen. Sindsdien ligt de bank onder vuur over het openen van frauduleuze bankrekeningen en blijft de aandelenkoers zweven rond de $45 terwijl dat aan het begin van 2016 nog $55 was. Buffett heeft aangegeven niks te zeggen over zijn investering tot november.

Overall ranking: #9

Bron: Bloomberg News

Het bericht Dit zijn de 9 invloedrijkste mensen op Wall Street verscheen eerst op Business Insider.

Bron: Z24 Nieuws
Lees verder | Link: Dit zijn de 9 invloedrijkste mensen op Wall Street

artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>