Z24 Nieuws

Europese beurzen doen stapje terug, maar prima dag voor biotechbedrijf Galapagos in AEX

De aandelenbeurs in Amsterdam liet vrijdag een klein verlies optekenen. Ook elders in Europa kleurden de koersenborden lichtrood. De markten deden een stapje terug na de mooie koerswinsten van de afgelopen dagen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde richting het middaguur 0,2 procent lager op 454,57 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 654,68 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt gingen tot 0,4 procent omlaag.

In de hoofdindex op Beursplein 5 was biotechnologiebedrijf Galapagos met afstand de sterkste winnaar met een plus van 4,3 procent. Er was slechts een handjevol stijgers te zien in de AEX. Grootste daler bij de hoofdfondsen was uitzender Randstad, die 1,1 procent verloor.

Arcadis

In de MidKap ging advies- en ingenieursbureau Arcadis fier aan kop met een koersstijging van 6,9 procent. Uit een melding bij de AFM bleek dat investeerder State Street een belang van 3 procent heeft genomen in Arcadis. PostNL bungelde onderaan bij de middelgrote fondsen met een min van 1,1 procent.

In Frankfurt zakte energieconcern RWE 1,3 procent. RWE maakte donderdagavond de bandbreedte voor de introductieprijs van Innogy, de hernieuwbare energiedivisie van het bedrijf, bekend. De tak, waartoe ook het Nederlandse Essent hoort, krijgt een notering in Frankfurt en Luxemburg.

Duitse economie valt terug

Onderzoeksbureau Markit meldde dat de groei van de Duitse economie deze maand is teruggevallen naar het laagste peil in zestien maanden. De Franse economie toonde daarentegen verbetering, na een kleine krimp in het tweede kwartaal. In de gehele eurozone zwakte de economische groei af tot het laagste punt in twintig maanden, aldus Markit.

De olieprijzen gingen omlaag, na de forse stijgingen eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,5 procent tot 45,65 dollar en Brentolie werd 0,9 procent goedkoper op 47,21 dollar per vat.

De euro noteerde 1,1210 dollar. Bij het Europese slot op donderdag was de euro 1,1235 dollar waard.

Het bericht Europese beurzen doen stapje terug, maar prima dag voor biotechbedrijf Galapagos in AEX verscheen eerst op Business Insider.

Bron: Z24 Nieuws
Lees verder | Link: Europese beurzen doen stapje terug, maar prima dag voor biotechbedrijf Galapagos in AEX
Populair deze week

To Top
*/ ?>