Column

Column Robert-Jan Knook: Ondernemen is net als het weer

10 juni 2017 – Column Robert-Jan Knook: Ondernemen is net als het weer

En dan nog het weer…

Ondernemen is net als het weer. Komt het de ene dag met bakken uit de lucht, de volgende dag is er geen wolkje meer aan de lucht en schijnt de zon volop. Daar moet je je dan maar weer op aanpassen. Al die keuzes elke dag, wel of geen plu mee, kan ik die korte broek nu echt niet aan. Nou heb ik het nog makkelijk als man.

Ondernemen is dus ook aanpassen, want geen dag is hetzelfde. En het is hard werken, dat wordt wel eens vergeten. Misschien zie je het als ondernemer ook niet zo, het komt eigenlijk pas weer boven drijven als een ander het zegt.

..ups-and-downs, en het harde werken, soms zelfs met je familie..

Neem Jeroen de Vries van Hero Business Solutions, zij bestaan 10 jaar en die periode beschrijft Jeroen in een blog op hun site. Daar lees en herken je de ups-and-downs, en het harde werken, soms zelfs met je familie. Friends & Family noemt Jeroen dat. Mooi om te zien. Ik heb een keer een opdracht voor ze gedaan, en je voelt dan inderdaad dat saamhorigheidsgevoel Ik wens Jeroen ook de komende 10 jaar veel succes.

Een ander die hard werkt, in een totaal andere branche , is iemand waar ik ongelooflijk veel respect voor heb. Twee-sterrenkok Michel van der Kroft van het Nonnetje in Harderwijk. Dat is ook hard werken, en ook daar heb je je familie nodig, want Céu, zijn vrouw, staat voor de volle 100 procent achter hem. En Michel moet elke dag ook een topprestatie leveren.

..het water loopt me altijd in de mond als ik zijn creaties zie

Ik ken Michel en volg hem ook op Facebook, het water loopt me altijd in de mond als ik zijn creaties zie. Zag net nog Anjou Duif van kop tot staart: borst gebraden op karkas, bout en hartje gekonfijt in ganzenvet, vleugeltje gestoofd in de jus én crouton met crème van het levertje. Daarbij crème van tuinbonen, korenaar asperges, waterkers, rode bes en jus van duif geparfumeerd met bonenkruid. Nou, ga d’r maar aan staan.

Naast hard werken en topprestaties leveren moet je dus ook elke keer weer iets nieuws verzinnen als ondernemer. Ook ik heb even kritisch naar m’n portfolio gekeken. En we gaan het anders doen. Te beginnen met een nieuwe etalage, ofwel in mijn geval een nieuwe site. Er wordt al hard aan gewerkt.

Natuurlijk blijf ik nieuwslezer en presentator, maar ik ga me ook meer richten op trainingen, dagvoorzitterschappen en ik ben in te huren als spreker. Over het nieuws natuurlijk. Want hoe zorg je nou dat je als organisatie in het nieuws komt? Nou, daar kom ik graag over vertellen.

En tot zover het anp-nieuws.

Column Robert-Jan Knook: Ondernemen is net als het weerPopulair deze week

To Top
*/ ?>